Χειροτέχνικα Θεσσαλίας 2019

Η Χειροτέχνικα Θεσσαλίας 2019 πραγματοποιήθηκε στις 6 & 7 Απριλίου στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Έπειτα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, το μεγαλύτερο φεστιβάλ χειροτεχνίας και do-it-yourself στην Ελλάδα, επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τον Βόλο!

Το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου, ο υπερσύγχρονος Πολυχώρος Τσαλαπάτα μετατράπηκε στο μεγαλύτερο σημείο συνάντησης για έμπειρους και επίδοξους crafters, από όλους τους τομείς της χειροποίητης δημιουργίας και από ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η καρδιά του προγράμματος, χτυπούσε φυσικά στα Craft Rooms όπου έλαβαν χώρα πάνω από 40 σεμινάρια στα οποία οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσω της καθοδήγησης έμπειρων επαγγελματιών του χώρου, να φτιάξουν την ολόδική τους δημιουργία την οποία και πήραν μαζί κατά την αναχώρησή τους από το φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα είχε επιλογές για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.. χαρτοκοπτική, μακραμέ, πλέξιμο, ζαχαροτεχνία, ξυλουργική, ασημοκόλληση, καλλιγραφία και πολλά άλλα, κατανεμημένα στα 5 θεματικά craft rooms:

Και φυσικά, όλα αυτά δε θα μπορούσαν να γίνουν πράξη χωρίς τις εισηγήτριες των σεμιναρίων οι οποίες με την πολύχρονη πείρα και το μεράκι τους, βοήθησαν στο να γίνουν πράξη όλες οι δημιουργίες: Μαριάννα Παλάντζα (Skag)Λίλα ΔιαμαντοπούλουΦωτεινή Τατάρογλου (Ξύλο Πελεκητό)Βάλια Μπινίκου (ftiaxto.gr)Λουίζα Διγενή & Ελισάβετ Αρμάου (The Cakers)Μαριάννα Κοντοέ (Powertex)Νίκη Παυλάκη και Ελπίδα Ζαχαράκη εκ μέρους της ScholartΜέλλω Λυχναρά-Τουφεξή, Ρούλα Πουρπουδιά και Αμάντα Μωραΐτη (Amanda’s Handmade Creations).

Η μεγαλύτερη ίσως καινοτομία του φεστιβάλ για φέτος, ήταν η Ημερίδα Δημιουργικού Επιχειρείν, με ομιλίες αφιερωμένες στην επιχειρηματικότητα και την επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο της χειροτεχνίας. Την παρακολούθησαν τόσο ερασιτέχνες δημιουργοί που θέλουν να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα όσο και φτασμένοι επαγγελματίες που αναζητούν να εξελίξουν την επιχείρησή τους. Και οι 2 κατηγορίες, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να δημιουργήσουν διασυνδέσεις, με τους 3 ομιλητές οι οποίοι μετράνε πολλά χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας στη συναρπαστική βιομηχανία του Handicraft και του Do-It-Yourself.

Πρόκειται για τον Ζαχαρία Πολυμενάκο από το Creative Bizlab, τη Βάλια Μπινίκου από το ftiaxto.gr και τον Αντώνη Δαυίδ από το anthonydavidphoto.com.

Φυσικά, υπήρχαν κι άλλες πολλές ομιλίες και παρουσιάσεις όπου οι συμμετέχοντες του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με το κοινό της Χειροτέχνικα πληροφορίες σχετικά με τη δράση τους αλλά και να παρουσιάσουν ζωντανά και βήμα προς βήμα τη δημιουργία μοναδικών και πρωτότυπων χειροτεχνημάτων!

Τέλος, επιχειρήσεις από τη Θεσσαλία αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, έδωσαν το παρόν ως εκθέτες, παρέχοντας στους επισκέπτες μια μεγάλη ποικιλία από υλικά και εργαλεία χειροτεχνίας, πάντα σε συντονισμό με τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογίες στον χώρο!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στον ξενώνα Το Περιβόλι στον οποίον είχαν την τύχη να φιλοξενηθούν άτομα από την παραγωγή, σε ένα ζεστό περιβάλλον υψηλής αισθητικής και υποδειγματικής εξυπηρέτησης!

Αυτά και άλλα πολλά έλαβαν χώρα στη μεγαλύτερη γιορτή των crafters, σε 2 ημέρες γεμάτες δημιουργία και έμπνευση!

Κι επειδή όλα αυτά δε σταματούν ποτέ, μείνετε συντονισμένοι για ανακοινώσεις σχετικά με την επόμενη Χειροτέχνικαπου θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στην Αθήνα!

Μέχρι τότε, ευχόμαστε σε όλους καλές χειροποίητες δημιουργίες!!

Με εκτίμηση,
η ομάδα της Χειροτέχνικα

Φωτογραφίες

Συμμετέχοντες

Χορηγοί Επικοινωνίας

Χορηγός Φιλοξενίας

Πρόγραμμα