Χειροτέχνικα Αθήνα 2017

Η Χειροτέχνικα Αθήνας 2017 πραγματοποιήθηκε στις 3,4 & 5 Νοεμβρίου 2017 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Απολογισμός Χειροτέχνικα Αθήνας 2017

Πάνω από 12.000 επισκέπτες μας τίμησαν με την παρουσία τους και γιόρτασαν μαζί μας την χειροτεχνία, σε ένα δημιουργικό τριήμερο.

Για τους αριθμούς… συμμετείχαν πάνω από 60 καταστήματα με υλικά χειροτεχνίας για οποιαδήποτε χειροτεχνία φανταστεί κανείς!

Πραγματοποιήθηκαν πάνω από 150 σεμινάρια χειροτεχνίας και παρουσιάσεις τεχνικών με 1500 άτομα να συμμετέχουν σε αυτά. Οι συμμετέχοντες έμαθαν όλες τις τελευταίες τεχνικές χειροτεχνίας και έφτιαξαν τις δικές τους δημιουργίες!

Και επειδή από την Χειροτέχνικα δεν μπορεί να λείπει το ftiaxto.gr, ήταν και φέτος εκεί, και τις 3 ημέρες, γιορτάζοντας τα γενέθλια του! Το ftiaxto.gr έκλεισε 10 χρόνια, είχε party και όλοι όσοι βρέθηκαν κοντά μας κέρδισαν όμορφα δωράκια και συνέβαλαν στη δημιουργία του «τοίχου χειροτεχνίας» με δημιουργίες που έφτιαξαν επιτόπου οι επισκέπτες ή έφεραν για να τον  διακοσμήσουν.

Φέτος, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε και έναν αφιερωμένο χώρο στα diy ρούχα, το Hack your clothes area by missbloom.gr όπου όλοι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να αλλάξουν τα ρούχα τους σε νέα! Έφεραν τα παλιά τους ρούχα και με τη βοήθεια του Νίκου Ζαβαλιάρη, του fashion expert μας, τα μετέτρεψαν σε κάτι νέο και εντυπωσιακό ! Για όσους δεν το πρόλαβαν, μπορεί να είναι εκεί και του χρόνου… Υπομονή!

Η Χειροτέχνικα ήταν και φέτος ένα πολύχρωμο γεγονός με πινελιές δημιουργίας και έμπνευσης.  Σε αυτό συνέβαλαν όλοι οι εκθέτες με τα πολύχρωμα και χαρούμενα περίπτερα τους, τα σεμινάρια με τις εντυπωσιακές κατασκευές αλλά και η θετική διάθεση όλου του κόσμου. Βασικό κομμάτι της ατμόσφαιρας ήταν η διακόσμηση του χώρου με δημιουργικότητα και φαντασία.

Αν ήρθες, δεν γίνεται να μην παρατήρησες την εντυπωσιακή υποδοχή μας και το social media point για φωτογράφηση. Σε αυτό συνέβαλαν οι εταιρίες Morphos sofas and beds που μας προσέφερε τους καναπέδες του χώρου αλλά και η εταιρία felizol.gr που μας προμήθευσε με εντυπωσιακές κατασκευές από φελιζόλ που διακόσμησαν το χώρο και βοήθησαν στις φωτογραφήσεις στο social media point. Και λίγα λόγια για τις δυο εταιρίες:

  • Η εταιρία Morphos sofas and beds δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια στο χώρο του επίπλου με μεγάλη επιτυχία. Σχεδιάζουν και κατασκευάζουν με μεράκι, 100% ελληνικά έπιπλα.
  • – Η εταιρία felizol.gr λειτουργεί από το 1936 και δραστηριοποιείται στον τομέα της μόνωσης και της διακόσμησης. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρία δραστηριοποιείται σε τομείς όπως η σκηνογραφία, η διακόσμηση και η συσκευασία. Οι diy κατασκευές είναι η ειδικότητα της όπως είδαμε και στη Χειροτέχνικα!

Τους ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και την παραχώρηση των πραγμάτων! Υπεύθυνος για τη δημιουργική διακόσμηση και έμπνευση των παραπάνω είναι ο σκηνογράφος μας, Στέφανος Κατσέλης.

Nα ευχαριστήσουμε το μεγάλο μας χορηγό, το κατάστημα PACO ART CENTER, που μας υποστήριξε με την παρουσία του και φέτος! Φυσικά, ευχαριστούμε όλους τους εκθέτες που συνέβαλαν στο εορταστικό κλίμα της Χειροτέχνικα (αναλυτικά παρακάτω) και καταφέραμε όλοι μαζί να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή της χειροτεχνίας και φέτος! Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς επικοινωνίας μας που φρόντισαν να ενημερώσουν το κοινό για τη Χειροτέχνικα και φέτος! Επίσης, πολύ σημαντική ήταν η παρουσία όλων των εισηγητών που έμαθαν στο κοινό όλες τις νέες τεχνικές γύρω από την χειροτεχνία! Τέλος, να ευχαριστήσουμε την εταιρία Max Stores για την παροχή υλικών και μαρκαδόρων για τη διεξαγωγή των χειροτεχνιών.

Η Χειροτέχνικα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς όλους τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί μας με συνέπεια, υπευθυνότητα, θετική διάθεση,  χαμόγελο και πάντα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να περάσουν όλοι οι επισκέπτες όμορφα!

Ευχαριστούμε λοιπόν:

  • Τα κορίτσια του ftiaxto.gr (Ελίνα & Βάλια) που υποστηρίζουν πάντα και αγαπούν τη Χειροτέχνικα σαν «παιδί» τους και ήταν κοντά μας σε ότι χρειαστήκαμε!
  • Τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση και φροντίζουν όλα να σχεδιάζονται, να υλοποιούνται και να λειτουργούν σωστά μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια: Τον Κώστα Φονταλή, τη Βανέσα Ματσούκα, τη Δώρα Καπογιάννη, τον Απόστολο Μπουσγολίτη & το μικρότερο της ομάδας, Γιάννη Σκορδά!
  • Τους ανθρώπους που δούλεψαν για το στήσιμο της Χειροτέχνικα, το σχεδιασμό και το στήσιμο των επιμέρους projects : Το Νικόλα Ζαβαλιάρη- τον fashion designer μας και δημιουργό του Hack your clothes, την Αμάντα Μωραΐτη- τη «θεά» του crafting,, το Στέφανο Κατσέλη- τον εμπνευστή και δημιουργό των εντυπωσιακών χώρων μας και την Τόνια Τσιώμου, που είναι πάντα εκεί όταν τη χρειαζόμαστε με θετική διάθεση και χαμόγελο να δώσει λύσεις και αισιοδοξία!
  • Όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν στη διεξαγωγή της Χειροτέχνικα και τις 3 ημέρες: Τη Μυρτώ, το Νίκο, τη Διονυσία, την Άννα Μ., τη Μαρία, το Γιώργο, την Κατερίνα, τον Ορέστη και την Άννα Β. Αλλά και τα παιδιά που μας βοήθησαν… Τη Μίνα, την Αρετούσα, το Θάνο, την Ειρήνη & τη Νατάσσα.

Ακόμη, να ευχαριστήσουμε το Σώμα Ελλήνων Σαμαρειτών οι οποίοι βρίσκονταν εκεί για ό,τι χρειάστηκε αναφορικά με την ασφάλειά μας!

Χορηγοί Επικοινωνίας

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς επικοινωνίας μας!

Ο «μάγος» των χρωμάτων κιμωλίας κοντά μας!

Την περασμένη χρονιά είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας και να γνωρίσουμε την εμπνευστή των χρωμάτων κιμωλίας, την Annie Sloan. Οι επισκέπτες γνωρίστηκαν μαζί της, φωτογραφήθηκαν και τους έδειξε τις τελευταίες τεχνικές εφαρμογής στα χρώματα που εντυπωσιάζουν (δες εδώ τι έγινε πέρυσι)!

Φέτος, θα φιλοξενήσουμε το «μάγο» των χρωμάτων, Jonathon Marc- Mendes, που έχει επιλεγεί από την Annie Sloan ως ο καλλιτέχνης της χρονιάς. Ο Jonathon Marc- Mendes εκπροσωπεί τα αυθεντικά χρώματα της Annie Sloan παγκοσμίως και ζει μόνιμα στην Αγγλία.

Ο ίδιος αναφέρει ότι την περασμένη δεκαετία δούλευε με ακρυλικά χρώματα μέχρι που ανακάλυψε τα χρώματα κιμωλίας και απογείωσε τη δουλειά του. Είναι διάσημος για τις τεχνικές παλαίωσης με δύο χρώματα και την παλαίωση με υγρό πανί, όπου διδάσκει τις εφαρμογές τους σε όλο τον κόσμο.

Οι άνθρωποι που τον έχουν παρακολουθήσει να διδάσκει για τις αποχρώσεις και τις μίξεις υποστηρίζουν ότι να τον παρακολουθεί κανείς είναι μια μοναδική εμπειρία και οι γνώσεις που μοιράζεται με γενναιοδωρία είναι μοναδικές. Μπορείς να παρακολουθήσεις τη δουλειά του μέσα από την σελίδα του : https://www.facebook.com/JMMPaintedLove/

Μην χάσεις την ευκαιρία να τον γνωρίσεις από κοντά και να σου δείξει τα «μυστικά» των χρωμάτων κιμωλίας.

Εισηγητές

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εισηγητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια της Χειροτέχνικα Αθήνας και έδειξαν με θετική διάθεση και όρεξη όλες τις τελευταίες τάσεις γύρω από τη χειροτεχνία και το DIY.

Αναλυτικά συμμετείχαν: Η Μαριάννα Παλάντζα από τη SKAG στο SKAG DECO ROOM,  η Kat Ina, το Terrys quilling corner, το Εικαστικό Καφενείο, η K’s Workshop, οι Γυναίκες Δημιουργοί, η Λίλα Διαμαντοπούλου, η Μάνια Χατζηιωαννίδη, το Stefis Felt, ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Decomana, η Αγγελική Δημητρίου,  το Episkeves.com,  τον Annikas Greek Handicrafts, το Woodicrafts, το tonino.gr, το yumyarn, το despinasstudio, το litsart, το mamagiaspiti.gr, τον Πάρη Λαλιώτη, το efzin creations, to craftland, το La petite Melina, τη Βασιλική Τσιλιγκρού, το craftmaker by nicole, το all loukia’s little things, το oyo crafts, το Maria’s paper weaving, τις mamadoistories.gr, το artdecorationcrafting.

Εκθέτες

Φωτογραφίες

Δες εδώ όλες τις φωτογραφίες

Πρόγραμμα/ Κάτοψη

Παρακάτω το πρόγραμμα με τα σεμινάρια, τις Παρουσιάσεις και την κάτοψη του χώρου!