Χειροτέχνικα Αθήνα 2016

Η Χειροτέχνικα 2016 διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 21,22 & 23 Οκτωβρίου 2016.

Απολογισμός Χειροτέχνικα 2016

Η Χειροτέχνικα και φέτος, πιστή στο ραντεβού του Οκτωβρίου, αναδείχθηκε στη μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και Do-It-Yourself στην Ελλάδα!

Μικροί και μεγάλοι μας τίμησαν με την παρουσία τους σε τρεις ημέρες γεμάτες με δημιουργία, όρεξη και αγάπη για το χειροποίητο. Για ακόμη μια φορά, η Χειροτέχνικα έτυχε να είναι στο πιο βροχερό Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, αλλά οι επισκέπτες μας δεν πτοήθηκαν και για ακόμη μια χρονιά μας στήριξαν.

Φέτος η Χειροτέχνικα ήταν ακόμα μεγαλύτερη, με περισσότερες δραστηριότητες για τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε πάνω από 70 σεμινάρια χειροτεχνίας στα 3 Craft Room & στο Do-It-Yourself Room, σε 48 Παρουσιάσεις υλικών και τεχνικών και σε πολλά εργαστήρια για τα παιδιά.  Οι αίθουσες ήταν γεμάτες κόσμο και όρεξη για χειροτεχνία! Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή όπως σε κάθε διοργάνωση και αυτό μας χαροποιεί κάθε φορά και περισσότερο και μας δίνει την ενέργεια για να κάνουμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα.

Οι εκθέτες μας ήταν γεμάτοι με νέες ιδέες, τεχνικές και υλικά και πραγματοποιούσαν σεμινάρια και παρουσιάσεις στα περίπτερα τους για το κοινό, παράλληλα με το πρόγραμμα της Χειροτέχνικα!

Πολύ εντυπωσιακή ήταν και η υποδοχή στους μεγάλους καλλιτέχνες του χώρου της χειροτεχνίας που ήταν κοντά μας. Οι επισκέπτες γνώρισαν, συζήτησαν και έμαθαν δίπλα στην Annie Sloan, την «ειδικό» και πρωτοπόρο του Chalk Paint, γνώρισαν και δημιούργησαν μαζί με τον Tommaso Bottalico, αλλά και με πλήθος σημαντικών καλλιτεχνών που πραγματοποίησαν καθημερινά παρουσιάσεις τεχνικών στο περίπτερο του Paco Art Center, με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας του. Με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε και φιλοξενήσαμε για μια ολόκληρη μέρα τον Ελληνικό Σύλλογο Patchwork, με τις ραπτομηχανές και τα χαμόγελα τους ώστε να μας μυήσουν στην τέχνη τους!

Ευχαριστίες

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ομαδική δουλειά και η συνεργασία ανέδειξαν τη Χειροτέχνικα στη μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και DIY στην Ελλάδα!

Αρχικά, ευχαριστούμε πολύ τους εκθέτες που συμμετείχαν (αναλυτικά παρακάτω), ειδικότερα τους Υποστηρικτές μας, Paco Art Center & Annie Sloan Greece, που μας επιστεύτηκαν και μας έδωσαν τη δυνατότητα μέσα από την παρουσία τους να γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ το οφείλουμε στις «μαμάδες» της ΧειροτέχνικαΒάλια & Ελίνα από το ftiaxto.gr για την υποστήριξη, την αγάπη και την καθοδήγηση που δείχνει το σωστό δρόμο στις δύσκολες στιγμές της κάθε διοργάνωσης! Φέτος, ήταν κοντά μας με το περίπτερο τους, ώστε να σας  γνωρίσουν τη νέα και φρέσκια ιδέα τους «Μάθε Τέχνη»  (δες εδώ περισσότερα).

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους πολύ σημαντικούς για εμάς ανθρώπους που συνεργάστηκαν, έδωσαν την ενέργεια και τον καλύτερο εαυτό τους για να βγει το πιο όμορφο αποτέλεσμα στην παραγωγή, οργάνωση και υλοποίηση της Χειροτέχνικα συγκεκριμένα τους: Κώστα Φονταλή, Βανέσα Ματσούκα, Γιάννη Τσιριγώτη, Δώρα Καπογιάννη, Απόστολο Μπουσγολίτη, Νατάσσα Δημοπούλου, αλλά και σε όσους στήριξαν με χαμόγελο και θετική ενέργεια τη λειτουργία της Χειροτέχνικα, ευχαριστούμε: Πέτρο, Ιάσονα, Έρρικα, Άμάντα, Μαρία, Μυρτώ, Αύρα, Νίκο, Έφη, Άννα, Διονυσία, Νάταλι, Μάνο, Αλέξη και Στέφανε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλους τους εισηγητές των σεμιναρίων που μας έδειξαν τον τρόπο για να φτιάχνουμε το κάθε τι! Η εταιρία SKAG με τα σεμινάρια της εντυπωσίασε το κοινό, αλλά και οι υπόλοιποι εισηγητές μας έδειξαν τεχνικές και υλικά.  Ειδικότερα, ευχαριστούμε: τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Decomana, τη Λίλα Διαμαντοπούλου, το Κολλέγιο Ψυχικού, τις Γυναίκες Δημιουργούς, το E-quilling, την Stefis felt, το Βάλε Φαντασία, τις Στρίγκλες, τις Χειροεμπνεύσεις, το K’s Workshop, την Kat Ina, τη Μάνια Χατζηιωαννίδη, τη Marmalena, τον Πάρη Λαλιώτη, την Ouph Creations, το Diyful, το Ροκάνι, το Beer n deli, τον Annikas, τους Episkeves.com, την ΑΛΦΑΚΕΜ ΕΠΕ, τα Μαστορέματα & Έτσι Απλά, την JUST DIY και το Ale Box.

Ακόμη, ευχαριστούμε τους εισηγητές των παιδικών εργαστηρίων που έφτιαξαν τα πιο όμορφα πράγματα με τους μικρούς επισκέπτες! Ειδικότερα: Amanda’s handmade creationsΜΑ…ΖΕΙpaixnidaki.comneraideskaidrakoi.grmommyjammi.grΜικροί ΔημιουργοίHebocon AthensΥφαντοπλεξίματαΕυπαλίνοςΕκπαιδευτήρια ΚαντάArtfygio.

Σας περιμένουμε κοντά μας την Άνοιξη με φρέσκιες και ανανεωμένες ιδέες για χειροτεχνία!

Ευχαριστούμε και τους χορηγούς επικοινωνίας:

Συμμετέχοντες

Οι Συμμετέχοντες της Χειροτέχνικα είναι:

Δείτε παρακάτω το πλάνο της Χειροτέχνικα

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των σεμιναρίων & παρουσιάσεων της Χειροτέχνικα

Φωτογραφίες

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες απο τη Χειροτέχνικα!