Σχετικά με τη Χειροτέχνικα

Η Χειροτέχνικα είναι το μεγαλύτερο festival χειροτεχνίας & DIY στην Ελλάδα. Έχει διάρκεια 3 ημέρες και διεξάγεται σε μεγάλους εκθεσιακούς χώρους σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η Χειροτέχνικα είναι ανοιχτή στο κοινό και μπορούν να την επισκεφτούν ιδιώτες και επαγγελματίες του χώρου της χειροτεχνίας. Οι επισκέπτες της είναι γυναίκες, άντρες και παιδιά όλων των ηλικιών.

Στη Χειροτέχνικα οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν επιτόπου υλικά, εργαλεία και βιβλία, να παρακολουθήσουν δωρεάν σεμινάρια και παρουσιάσεις, να ενημερωθούν για ό,τι νεότερο υπάρχει στο αντικείμενο απασχόλησης τους και να συναντήσουν ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη και μεράκι για το χειροποίητο.

Οι Συμμετέχοντες είναι:

 • Επαγγελματίες προμηθευτές υλικών και εργαλείων (έμποροι, αντιπρόσωποι, καταστήματα κλπ)
 • Καλλιτεχνικά εργαστήρια (που διοργανώνουν σεμινάρια χειροτεχνίας)
 • Επαγγελματικές σχολές (σχεδίου, ραπτικής, κεραμικής κλπ)
 • Εκδοτικοί οίκοι (που εκδίδουν βιβλία σχετικά με το χειροποίητο)

Οι Συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν και να διαθέσουν προς πώληση (χονδρική & λιανική) τα προιόντα τους, να ενημερώσουν το κοινό για τις υπηρεσίες τους, να μοιραστούν τεχνικές, νέα, ιδέες και λύσεις μέσα απο διαδραστικά σεμινάρια και παρουσιάσεις.

Μερικές από τις κατηγορίες που καλύπτει η Χειροτέχνικα είναι:

 • Υλικά και εργαλεία ζωγραφικής
 • Υλικά decoupage και hobby
 • Υλικά πλεξίματος και ραπτικής
 • Υλικά συσκευασίας
 • Είδη διακόσμησης
 • Εργαλεία κήπου
 • Σκεύη και εργαλεία μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής
 • Είδη χρωματοπωλείου
 • Εργαλεία για DIY κατασκευές
 • Πρώτες ύλες καλλυντικών
 • Βιβλία

Γιατί να επισκεφτώ τη Χειροτέχνικα;

Στην Χειροτέχνικα μπορείς να βρείς συγκεντρωμένους σε έναν χώρο τους σημαντικότερους προμηθευτές υλικών και εργαλείων χειροτεχνίας και DIY (κατασκευές, μαστορέματα, κήπος) στην Ελλάδα, τα εργαστήρια που διοργανώνουν σεμινάρια, τους εκδοτικούς οίκους που εκδίδουν βιβλία σχετικά με το χειροποίητο, αντιπροσώπους μεγάλων εταιριών κτλ.

Μπορείς να έρθεις στη Χειροτέχνικα και να ενημερωθείς για όλα τα νεότερα του χώρου, να αγοράσεις επιτόπου όσα σου χρειάζονται, να δεις όλα όσα έχουν να σου προσφέρουν οι επαγγελματίες του χώρου, να παρακολουθήσεις εντελώς δωρεάν σεμινάρια, εργαστήρια και παρουσιάσεις όσων συμμετέχουν και φυσικά να βρεθείς σε ένα χώρο παρέα με μπόλικες ιδέες, κέφι και ανθρώπους που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος με σένα!

Είτε είσαι, λοιπόν, απλός χομπίστας, επαγγελματίας δημιουργός, καινούργιος fan της χειροτεχνίας ή απλά αγαπάς το DIY η Χειροτέχνικα είναι κάτι που δεν θα πρέπει να χάσεις με τίποτα!

Δες τι έγινε στις προηγούμενες διοργανώσεις της Χειροτέχνικα εδώ!

Σε περιμένουμε!

Ιστορία

H Χειροτέχνικα διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2011 από το Ftiaxto.gr με σκοπό και όνειρο να καταφέρει να συγκεντρώσει μέσα σε δύο ημέρες κάτω από την ίδια στέγη όλους τους επαγγελματίες, αλλά και τους φίλους της χειροτεχνίας στην Ελλάδα.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά της διοργάνωσής της, η Χειροτέχνικα γνώρισε μεγάλη επιτυχία και συνδυάστηκε στο μυαλό όσων συμμετείχαν, με μια μεγάλη γιορτή!

Στις χρονιές που ακολούθησαν η Χειροτέχνικα μεγάλωσε σημαντικά και ταξίδεψε εκτός απο την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Η διοργάνωση του 2015 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη φιλοξένησε 25.000 επισκέπτες απο όλη την Ελλάδα και πάνω απο 80 εκθέτες. Αυτό την μετέτρεψε στο μεγαλύτερο ferstival χειροτεχνίας & DIY!

Η Χειροτέχνικα πλέον έχει μεγαλώσει πέρα από κάθε προσδοκία, έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό και αποτελεί ένα brand με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στη χειροτεχνία και το DIY.

Η Fair­sPro δραστηριοποιείται στον ευρύ χώρο των εκδηλώσεων που αφορά το DIY και την χειροτεχνία, αλλά και των καλλιτεχνικών δρώμενων στην χώρα μας. Ξεκινώντας την πορεία της από την διοργάνωση αγορών παιδικών χειροποίητων ειδών, συνεχίζει με την διοργάνωση της Χειροτέχνικα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη με στόχο να επεκταθεί σύντομα και σε άλλα events.

Στο τιμόνι της Fair­sPro και της ομάδας διοργάνωσης είναι ο Κώστας Φονταλής, υπεύθυνος παραγωγής της Χειροτέχνικα σε όλες τις διοργανώσεις από το ξεκίνημά της και άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση μεγάλων events και τηλεοπτικών παραγωγών.