Η επιτυχία της Χειροτέχνικα 2023 ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με χιλιάδες φίλους της Χειροτεχνίας και του DIY να συρρέουν, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική δυναμική της Έκθεσης

Η Χειροτέχνικα επανήλθε μετά από τρεισήμισι χρόνια απουσίας και με νέα διεύθυνση. Και ενώ (όπως είναι λογικό) προβλεπόταν μια “βήμα προς βήμα” επάνοδος της Έκθεσης στα πραγματικά της δεδομένα, οι περισσότεροι από 6.700 επισκέπτες της, με τον ενθουσιασμό και τον παλμό τους, φρόντισαν να δώσουν τεράστια ώθηση στις εξελίξεις, αποδεικνύοντας ότι η Χειροτέχνικα έχει δυναμικό παρόν, αλλά ακόμη δυναμικότερο μέλλον! 

Η Χειροτέχνικα διοργανώθηκε το τριήμερο 17-19/3, για πρώτη φορά μετά το 2019, από την εταιρεία Demand Fairs & Media, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον χώρο της Διοργάνωσης Εκθέσεων και Φεστιβάλ, αλλά και των Επαγγελματικών Εκδόσεων. Η προετοιμασία της Έκθεσης είχε όλα τα χαρακτηριστικά της σταδιακής επαναφοράς στην κανονικότητα- θα μπορούσαμε να την αντιπαραβάλουμε με την αποκατάσταση του ασθενούς μετά τη διασωλήνωση: επιφυλακτικότητα, διστακτικά βήματα, προσπάθεια προσαρμογής σε νέες συνθήκες από τη μία, χαρά και ενθουσιασμός για την επαναφορά από την άλλη. Είναι σίγουρο ότι η ομάδα της Demand Fairs and Media απόλαυσε κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας, καθώς οι προκλήσεις αλλά και η δημιουργικότητα είναι πράγματα που την ενθουσιάζουν, ωστόσο, όσο πλησίαζε η ημερομηνία διεξαγωγής της Χειροτέχνικα 2023, αυξανόταν αντίστοιχα η προσμονή και η περιέργεια για το τελικό αποτέλεσμα.

Οι χιλιάδες φίλοι της Χειροτεχνίας και του DIY που επισκέφτηκαν την Έκθεση (περισσότεροι από 6.700 συνολικά το τριήμερο της λειτουργίας της), φρόντισαν από πολύ νωρίς να εξαλείψουν κάθε αμφιβολία ή περιέργεια σχετικά με την πορεία και την προοπτική της Χειροτέχνικα, αποδεικνύοντας πόσο δυναμικό κοινό διαθέτει, αλλά και πόσες διεξόδους μπορεί να προσφέρει για δημιουργία, εκτόνωση και υγεία, αποβλέποντας και σε νέα κοινά! Οι επισκέπτες έγιναν αμέσως μέρος της Εκδήλωσης, συμμετέχοντας στα σεμινάρια και μαθαίνοντας νέα πράγματα, ενώ μπορούσαν να πάρουν μαζί τους τη δική τους δημιουργία. Παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τις δωρεάν παρουσιάσεις Υλικών και Τεχνικών που διεξάγονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στις δυο Αίθουσες Παρουσιάσεων, ενώ “ξεχείλισαν” τα περίπτερα των Εκθετών, για να ενημερωθούν, αλλά και να αγοράσουν υλικά για τις χειροτεχνίες τους!

Αυτή η Διοργάνωση εμπεριείχε αρκετά από τα κλασικά χαρακτηριστικά της Χειροτέχνικα, αλλά και κάποια καινούρια, τα οποία ως Διοργανώτρια Εταιρεία σχεδιάζουμε να εντάξουμε σταδιακά στην Έκθεση, υλοποιώντας το όραμά μας για τη Νέα Εποχή της. Έτσι, μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει πάνω από 50 σεμινάρια μέσα σ’ αυτές τις 3 ημέρες, στα οποία περιλαμβάνονταν κλασικές θεματολογίες όπως ραπτική, διακόσμηση, εργόχειρο κοκ, αλλά και νέες, στις οποίες οι συμμετέχοντες έμαθαν να φτιάχνουν τη δική τους μπύρα, εξοικειώθηκαν με το 3D printing ή παρακολούθησαν μια εισαγωγή στην κατασκευή μουσικού οργάνου! Παράλληλα, η φετινή Χειροτέχνικα ήταν ένα κάλεσμα προς όλη την οικογένεια, αφ’ ενός φιλοξενώντας έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά και θέτοντας τις βάσεις για τους Χειροτέχνες του αύριο, και αφ’ ετέρου δημιουργώντας περιεχόμενο για άνδρες και γυναίκες που “πιάνουν τα χέρια τους”, ή θέλουν να βρουν ένα δημιουργικό χόμπυ για ψυχοθεραπεία και εκτόνωση.

Ήταν ένα πολύ όμορφο, δημιουργικό τριήμερο, με Επισκέπτες και Εκθέτες που στήριξαν τη Χειροτέχνικα σε αυτό το νέο της ξεκίνημα. Η ανάγκη όλων να έρθουν σε επαφή με τη Χειροτεχνία μετά από μια παύση 3,5 χρόνων, καθώς και η χαρά του κόσμου που είχε επιτέλους την ευκαιρία να συνομιλήσει με άλλους χειροτέχνες και να ανταλλάξει ιδέες, ήταν διάχυτη στον χώρο.

Ευχαριστούμε θερμά, τόσο τους Συμμετέχοντες όσο και τους Επισκέπτες, για αυτή την έμπρακτη στήριξή τους στην επανεκκίνηση της Χειροτέχνικα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Φθινόπωρο!