Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016

Η Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016 διεξήχθη στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, στις 1,2 και 3 Απριλίου 2016.

Απολογισμός Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016

Η Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016 πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου στις 1,2,3 Απριλίου 2016. Η Χειροτέχνικα αναδείχθηκε και φέτος στη μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και Do-It-Yourself.

Φέτος, αποφασίσαμε να φέρουμε την Χειροτέχνικα πιο κοντά στις ανάγκες του χειροτέχνη και να τον προμηθεύουμε με τα υλικά του δυο φορές το χρόνο, την Άνοιξη και το Φθινόπωρο. Για πρώτη φορά η Χειροτέχνικα έγινε την Άνοιξη, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή, με το καθιερωμένο ραντεβού μας όμως για το Φθινόπωρο να παραμένει σταθερό.

Ο επισκέπτης μπόρεσε να βρει ό,τι υλικό χρειάζεται για τις ανοιξιάτικες χειροτεχνίες και κατασκευές του, αλλά και όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες για τις πασχαλινές δημιουργίες!

Οι τρεις ηλιόλουστες μέρες της Χειροτέχνικα έφεραν στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου πλήθος κόσμου που αγαπάει τη δημιουργία και εμπνεέται από τη μεγαλύτερη γιορτή χειροτεχνίας και Do-It-Yourself. Η Χειροτέχνικα γέμισε με παλιές αλλά αγαπημένες δραστηριότητες για τον επισκέπτη αλλά και νέες, ανανεωμένες που έμαθαν στους επισκέπτες νέους τρόπους δημιουργίας.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν 40 παρουσιάσεις νέων τεχνικών και υλικών, 21 διαδραστικά workshops χειροτεχνίας στο Craft Room, πάνω απο 20 διαδραστικά σεμινάρια κατασκευών στο Do-It-Yourself Room και τα παιδιά απασχολήθηκαν σε πάνω από 30 παιδικά εργαστήρια στο Krafty Kids Corner. Φυσικά, με την υποστήριξη των συμμετέχοντων εκθετών που ξεπέρασαν τους 40.

Οι επισκέπτες συνδύασαν τις αγορές των υλικών τους με την ενημέρωση για ότι νέο κυκλοφορεί γύρω από το χειροποίητο και το Do-It-Yourself. Οι επισκέπτες για ακόμη μια φορά  παρακολούθησαν σεμινάρια χειροτεχνιας στο Craft Room, έμαθαν να φτιάχνουν κοσμήματα, χειροτεχνίες με decoupage, έπλεξαν, είδαν υλικά που χρησιμοποιούν καθημερινά με άλλη ματιά, έντυσαν τις γλάστρες τους και διακόσμησαν τις πασχαλινές τους λαμπάδες.

Στην Αίθουσα Παρουσιάσεων ο κόσμος δεν σταμάτησε να παρακολουθεί τις παρουσιάσεις των νέων τεχνικών και υλικών. Για πρώτη φορά φέτος, μια ακόμη open-space αίθουσα, το Do-It-Yourself Room, άνοιξε τις πόρτες της για να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στις κατασκευές. Οι εισηγητές μας έδειξαν εργαστήρια: όπως η αναπαλαίωση επίπλων, οι κατασκευές με γυαλί και ξύλο, η κατασκευή ανεμογγενήτριας, η χρήση του ξυλότορνου, η χρήση του πηλού, η δημιουργία μπύρας αλλά και η κατασκευή ενός 3d printer.

Τα παιδιά με τη σειρά τους, στο Krafty Kids Corner, έμαθαν με τη συνεργασία των καλύτερων παιδικών εργαστηρίων και χώρων δημιουργικής απασχόλησης να φτιάχνουν κηροπήγια, πασχαλινές κατασκευές, μουσικά όργανα, όμορφες κατασκευές με πηλό αλλά και να φτιάχνουν σαπούνι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων για ενήλικες και παιδιά της Χειροτέχνικα Άνοιξη 2016, θα το βρείτε παρακάτω.

Για ακόμη μια χρονιά, η Χειροτέχνικα στήριξε και έμπρακτα τους χειροτέχνες, φιλοξενώντας την έκθεση Handmade dreams: Home edition, με χειροποίητα είδη για το σπίτι. Επιλεγμένοι χειροτέχνες από την ομάδα Handmade dreams, είχαν τη δυνατότητα να πουλήσουν τα χειροποίητα αντικείμενα για το σπίτι στους επισκέπτες της Χειροτέχνικα.

Φέτος, το ftiaxto.gr βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο να συμμετέχει στη Χειροτέχνικα. Προσπάθησε να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες πλεξίματος με βελονάκι! Συγκεντρώθηκαν 275 πλέκτες και πλέκτριες με όρεξη να πλέξουν για καλό σκοπό, αφού όλα τα μοτίβα που πλέκτηκαν συγκεντρώθηκαν και είναι ήδη στο δρόμο για το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, στην ομάδα πλεξίματος των παιδιών που θα τα ενώσουν και θα φτιάξουν κουβερτούλες για τα παιδιά των προσφύγων που φτάνουν στο νησί. Μπορεί να μην καταφέραμε να σπάσουμε το προηγούμενο ρεκόρ των 500 ανθρώπων αλλά ο καλός σκοπός επιτεύχθη! Δείτε εδώ το backstage.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε :

  • Τους συμμετέχοντες εκθέτες που συμμετείχαν και μας στήριξαν και φέτος στη Χειροτέχνικα (αναλυτική λίστα παρακάτω),
  • Τους Υποστηρικτές μας, SKAG, Paco Art Center, Hobbyshow Decomagia και Χαρτόραμα ΑΕ,
  • Τους εισηγητές των σεμιναρίων στο Craft Room και στο DIY Room (Ευ Βελονίζην, Tonino.gr, ftiaxto.gr, k’s workshop, Marmalena, Γυναίκες Δημιουργοί, Kat Ina, Pilofori, Χειροεμπνεύσεις, Πάρης Λαλιώτης, Ouph Creations, Heartmadedyes, Χειροποιείν, UCP- Unique Custommade Project, Episkeves.com, alebox, Περιοδικό Μαστορέματα & Έτσι Απλά, Athens Workshops, Δένδρου Ποίησις, Annikas, Ματίλντα Μαλανδράκη, Beer n deli, Νέα Γουινέα, Ifigenia’s Home, Just DIY)
  • Τους εισηγητές των παιδικών εργαστήριων στο Krafty Kids Corner (Amanda’s Handmade Creations, Artfygio, Ευπαλίνος, IEK AKMH, Μαγεμένη Πυξίδα, Play & Action, Τα μανταλάκια, Χάρτικο)
  • Το Δήμο Περιστερίου,
  • Τους χορηγούς επικοινωνίας: En lefko 87.7, Αθήνα 98,4, Galaxy 92, Athens Voice, Το βελονάκι, Free Sunday, iefimerida.gr, aixmi.gr, epixeiro.gr, 4yourfamily.gr.

Το πιο σημαντικό ευχαριστώ, το οφείλουμε στις «μαμάδες» της Χειροτέχνικα, την Ελίνα και τη Βάλια του ftiaxto.gr, που η καθοδήγηση τους τις πιο κρίσιμες στιγμές και η εμπειρία τους είναι ο λόγος που για ακόμη μια χρονιά έφτασε η Χειροτέχνικα ολοκληρωμένη και όμορφη στους επισκέπτες.

Ένα μεγάλο και θερμό ευχαριστώ οφείλουμε στους ανθρώπους που μας στήριξαν πιστοί στο ραντεβού τους, στη λειτουργία της Χειροτέχνικα, με θερμά χαμόγελα και όρεξη για δουλειά! Ευχαριστούμε πολύ: Αμάντα, Έρρικα, Θοδωρή, Κατερίνα, Λεωνή, Μαρία, Μαριαλένα, Ρένα, Σωτήρη.

Το πιο μεγάλο ευχαριστών το οφείλουμε στους ανθρώπους που δουλεύουν στην παραγωγή και την οργάνωση της Χειροτέχνικα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, πολύ καιρό πριν την κάθε διοργάνωση και στηρίζουν με χαμόγελο, δημιουργικότητα και ακούραστοι την κάθε ιδέα και την υλοποίηση της. Ευχαριστούμε:

Κώστα Φονταλή, Κώστα Αλκίδη, Βανέσα Ματσούκα, Ιωάννη Τσιριγώτη, Απόστολο Μπουσγολίτη, Νατάσσα Δημοπούλου, Τόνια Τσιώμου.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στηρίζουν ανελλιπώς με την παρουσία τους και συνεχίζουμε την προετοιμασία για τη Χειροτέχνικα Φθινόπωρο 2016, με όρεξη για ανανέωση για τη μεγαλύτερη και πιο όμορφη γιορτή χειροτεχνίας και DIY!

Μείνετε συντονισμένοι!


Εκθέτες

Φωτογραφίες

Πρόγραμμα Παρουσιάσεων

Παρασκευή Απριλίου 2016

16:30 YOUNIQUE SUPPLIES – Φελλός, Δέρμα και Τσάντα!/ Ηλιάνα Κολομβρέζου

17:00 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ/ΕΡΓΑΝΗ – Πως διαβάζουμε τις οδηγίες και το σχεδιάγραμμα πλέξης ενός πλεκτού σχεδίου/ Μαρία Ντάβου

17:30 ΜΟΡΦΕΣ – Διακόσμηση πασχαλινού αυγού/ Βαρβάρα Κουμασίτη

18:00 ART & HOBBY – Ζωγραφική σε ύφασμα/ Λιλιάνα Κολμενάρες

18:30 PHARMATREAT – Παρασκευή σαπουνιού γλυκερίνης/ Τρισεύγενη Τζώρτζη

19:00 CRAFTS AND PAPER – Ανανεώστε τα έπιπλα σας με χαρτιά decopatch/ Χριστίνα Κούκα

19:30 AROMALAB.GR – DIY ξηρό λάδι λάμψης για πρόσωπο και σώμα!/ Άρτεμις Μπασγιουράκη

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

11:30 HOBBYSHOW DECOMAGIA – Διάφορα έργα με την τεχνική του mix media/ Η ομάδα της Pentart

12:30 POWERTEX – Παρουσίαση υλικών Powertex και κατασκευή με υλικά Powertex/ Μαριάννα Κοντοέ

13:00 ANNIE SLOAN GREECE – Παλαιώνω, παλαιώνεις, παλαιώνει/ Έλσα Κοππάση

13:30 KANGAROO-  KANGAROOCRAFT – Πλέκουμε λουλούδια της Άνοιξης με ανατομικό βελονάκι της CLOVER/ κα Αγγελική

14:00 ALFAKEM – DIY Λάστιχα Καλουπιών/ Χριστίνα Κλωσσοπούλου

14:30 MAKER FAIRE – Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, mini Maker Faire Athens!/ Ομάδα Maker Faire

16:30 CRAFTS AND PAPER – Χρώματα chalk paint της La Pajarita/ Χρήστος Κούκας

17:00 SKAG – SKAG Deco/ Γεωργία Κατσουρίνη, Μαριάννα Παλάντζα

17:30 PACO ART CENTER – Το υγρό γυαλί του Paco Art και οι εφαρμογές του/ Φωτεινή Παπαδοπούλου

18:00 ART & HOBBY – One Stroke/ Λιλιάνα Κολμενάρες

18:30 MISS MUSTARD SEED’S MILK PAINT GREECE – Ζωντανέψτε τα παλιά σας έπιπλα με τα χρώματα και τις τεχνικές Miss Mustard Seed’s Milk Paint/ Δέσποινα Στεφανίδου, Νατάσσα Κατσάνου

19:00 CRAFTS AND PAPER – Scan n’ cut/ Χρήστος Κούκας

19:30 HELLO KIDS – Scrapbooking για παιδιά και με παιδιά ή αλλιώς η χαρτοκοπτική με άλλο μάτι…/ Ιωάννα Βγόντζα

20:00 ΜΟΡΦΕΣ – Διακόσμηση λαμπάδας- λαμπαδόκουτου/ Βαρβάρα Κουμασίτη

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

11:00 SKAG – SKAG Deco/ Γεωργία Κατσουρίνη, Μαριάννα Παλάντζα

11:30 MISS MUSTARD SEED’S MILK PAINT GREECE – Ζωντανέψτε τα παλιά σας έπιπλα με τα χρώματα και τις τεχνικές Miss Mustard Seed’s Milk Paint/ Δέσποινα Στεφανίδου, Νατάσσα Κατσάνου

12:00 ΕΡΙΑΛ – Κοσμήματα έτοιμα σε 5’, μέρος 5ο/ Έφη Κοιλάκου

12:30 YOUNIQUE SUPPLIES – Φελλός, Δέρμα και Τσάντα!/ Ηλιάνα Κολομβρέζου

13:00 THE ARTWARE SHOP – Καστόνια, καμπουσόν, υγρό γυαλί/ Θοδωρής Διγαλάκης

13:30 PACO ART CENTER – Το εφέ της σκουριάς στις μικτές τεχνικές/ Φωτεινή Παπαδοπούλου

14:00 WASHITAPE – Washi Tape… η γιαπωνέζικη τρέλα που έγινε μόδα!!!/ Γιούλη Αναλυτή, Μαρία Παπασταματίου

14:30 ΚΕΡΙΝΟ STOCK – Είδη, τεχνοτροπίες και διακόσμηση κεριών/ Στέφανος Χατζίογλου

16:00 ΕΥ ΒΕΛΟΝΙΖΗΝ – Μια βελόνα…μια εικόνα/ Έφη Νόιφελτ

16:30 ΜΟΡΦΕΣ – Κατασκευή λουλουδιών με αφρώδες υλικό (foam)/ Ηλίας Κυριαζίδης

17:00 PACO ART CENTER – Παλαίωση με χρώματα home- deco- aquacolor- πατίνες/ Αντώνης Τζανιδάκης

18:00 ART & HOBBY – Decoupage σε κερί/ Λιλιάνα Κολμενάρες

18:30 AROMALAB.GR – #diy Anti- Cellulite Cream: Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας για μείωση πόντων και σύσφιξη/ Άρτεμις Μπασγιουράκη

19:00 ANNIE SLOAN GREECE – Μην μου μαυρίζεις την καρδιά… μόνο τις γωνίες και τα πόμολα!/ Έλσα Κοππάση

19:30 ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ – Στολισμός σανδαλιού με τρέσσες/ Γιούλα Θάνου

20:00 ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ – Τελετή απονομής καλύτερου περιπτέρου/ Η ομάδα της Χειροτέχνικα


Πρόγραμμα Craft Room

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

13:00 TONINO.GR – Ανοιξιάτικα βραχιόλια με σύρμα και χάντρες/ Τόνια Τσιώμου

14:00 TONINO.GR – Μενταγιόν από σιλικόνη και περιοδικά/ Τόνια Τσιώμου

16:00 FTIAXTO.GR – Πασχαλινά κουνελάκια απο κάλτσες/ Ελίνα & Βάλια

17:00 SKAG – Decoupage σε πασχαλινή λαμπάδα/ Μαριάννα Παλάντζα

18:00 K’S WORKSHOP – Φτιάχνουμε τουλίπες origami!/ Κατερίνα Χριστοφορίδη

19:00 KANGAROO-KANGAROOCRAFT – Πλέκουμε με βελονάκι και προετοιμαζόμαστε για να σπάσουμε το ρεκόρ Γκίνες/ κα Αλεξάνδρα *

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

11:00 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ – Κατασκευή κοσμήματος με τεχνική «Σουτάζ»/ Maia Saakadze

12:00 MARMALENA – MarMaLena Kits: Αδιαβροχοποιημένο τσαντάκι φαγητού/ Μαριαλένα Χατζηιωαννίδη

13:00 KAT INA – Δημιουργία δερμάτινου περικάρπιου/ Kat Ina

14:30 NADALI’S ART – Ανακυκλώσιμη κατασκευή κάδρου με αλουμινόχαρτο/ Ναταλία Χριστοδούλου

17:00 PILOFORI, ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ – Μενταγιόν με λουλούδια απο πηλό/ Κωνσταντίνος Καραλής

18:00 ΧΕΙΡΟΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ – Γατούλα Μαγνητάκι/ Κατερίνα Κασιώτη

19:00 ΠΑΡΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ – Σιλικόνη… χρήση υλικού πέρα απο τη συγκολλητική του χρήση/ Πάρης Λαλιώτης

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

11:00 HOBBYSHOW DECOMAGIA – Πασχαλινά αυγά με scrapbooking – mix media με χαρτιά scrapbooking και διακοσμητικά/ Ντορότα Κόπετς

12:00 ΧΑΡΤΙΚΟ – Ευχετήρια κάρτα με θέμα «Λουλούδια της Άνοιξης»/ Κοσολίντα Χιντερσάι

13:00 IN MY CLOSET – Βιβλιαράκι για τις βελόνες σας/ Άννα Δραγατσίκα

14:00 OUPH CREATIONS – Άσπρο, μαύρο, σκιά και χρώμα… Τεχνικές χρώματος πάνω σε κεραμικά μπωλ για παιχνίδια με τη φαντασία/ Παυλίνα Δημητροκάλλη

16:00 FTIAXTO.GR – Γλάστρες με ύφασμα/ Ελίνα & Βάλια

17:00 HEARTMADEDYES – T-shirts με TieDye/ Γιολάντα Θεοδωρίδου

18:00 FTIAXTO.GR – Υφαντό διακοσμητικό πόρτας/ Ελίνα & Βάλια

19:00 ΧΕΙΡΟΠΟΙΕΙΝ – Πασχαλινή λαμπάδα με Decoscrap/ Χριστίνα Φλέσσα


Πρόγραμμα DIY ROOM

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

11:30 UCP- UNIQUE CUSTOMMADE PROJECT – Φτιάχνουμε μικροέπιπλα με ξύλο!/ Θοδωρής Σαλονικίδης

12:30 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ – Πλάθοντας αγγεία στον τροχό/ Βασίλης Γκούμας

16:00 UCP- UNIQUE CUSTOMMADE PROJECT – Φτιάχνουμε φωτιστικό με βάζα/ Θοδωρής Σαλονικίδης

17:00 FTIAXTO.GR – Κατασκευή εύκολου ψηφιδωτού με σπασμένα πιάτα και ποτήρια/ Ελίνα & Βάλια

18:00 ANNIE SLOAN GREECE – Όσα φέρνει η Άνοιξη… χρώματα, χρώματα, χρώματα/ Έλσα Κοππάση

19:00 EPISKEVES.COM – Φτιάξτε το δικό σας μπάνιο, εύκολα γρήγορα και κυρίως μόνοι σας!!!/ Άρης Μπαξεβανάκης

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

11:00 ALEBOX – BIY, Brew It Yourself, Ζυθοποίηση στο σπίτι/ Νίκος Κοχύλης, Νίκος Χονδρογιάννης

12:00 MISS MUSTARD SEED’S MILK PAINT GREECE – Αλλάζοντας τα πιο συνηθισμένα αντικείμενα του σπιτιού με τα χρώματα Miss Mustard Seed’s Milk Paint/ Δέσποινα Στεφανίδου, Νατάσσα Κατσάνου

13:30 POWERTEX – Κατασκευή γυναικείου μπούστου με προιόντα Powertex/ Μαριάννα Κοντοέ

16:00 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ» & «ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ» – Φτιάχνω το δικό μου ρολόι τοίχου/ Αριστέα Σταυροπούλου & ομάδες Μ.O.Β.- Athens Workshops

17:00 ATHENS WORKSHOPS – Φτιάξε τα δικά σου έπιπλα!/ Ομάδα Athens Workshops

18:00 ΔΕΝΔΡΟΥ ΠΟΙΗΣΙΣ – Εισαγωγή στην ξυλοτόρνευση/ Αντώνης Ασπράκης

19:30 ANNIKAS – Γύρω- γύρω όλοι!!!/ Κώστας Αννίκας Δευτεραίος

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

11:00 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ» & «ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ» – Μεταμορφώνω μια… κονσέρβα & άλλες ιστορίες ανακύκλωσης/ Αριστέα Σταυροπούλου & Δήμητρα Ευαγγελίδου- Time Loop

12:00 ΜΑΤΙΛΝΤΑ ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗ – Γνωριμία με την τέχνη της κεραμικής, μπωλ και κούπες…/ Ματίλντα Μαλανδράκη

13:00 BEER N DELI – Φτιάξε τη δική σου μπύρα, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!!!/ Πολ Εμμανουηλίδης

14:00 ΔΕΝΔΡΟΥ ΠΟΙΗΣΙΣ & ANNIKAS – Δημιουργία ξύλινου ποτηριού με έκκεντρα στοιχεία/ Αντώνης Ασπράκης & Κώστας Αννίκας Δευτεραίος

16:00 ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ – Κατασκευή μικρής ανεμογεννήτριας/ Κώστας Λατούφης

17:00 IFIGENIA’S HOME – Από την Αποθήκη…στο σαλόνι!/ Ιφιγένεια Ματαράγκα, Ευτύχης Ανδρεαδάκης

19:00 JUST DIY – Βαζοκατασκευή από ξύλο και γυαλί, με την υποστήριξη της Black & Decker!/ Ηλέκτρα Πάστη


Πρόγραμμα Krafty Kids Corner

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

13:00 ΑMANDA’S HANDMADE CREATIONS – Στεφανάκι από αλατοζύμη/ Αμάντα Μωραίτη, Τραπέζι Α, 4+

17:00 ΑMANDA’S HANDMADE CREATIONS – Κηροπήγια για το πασχαλινό τραπέζι/ Αμάντα Μωραίτη, Τραπέζι Α, 4+

18:00 ΙΕΚ ΑΚΜΗ – Κούκλα Μαρότα «Άνοιξη»/ Σπουδαστές του Παιδαγωγικού τμήματος, Τραπέζι Α, 3+

18:30 PLAY & ACTION – Φτιάχνουμε υπέροχους πολύχρωμους ανεμοδείκτες με απλά υλικά/ Νικολοπούλου Δέσποινα, Τραπέζι Β, 3+

19:00 POWERTEX – Διακόσμηση λαμπάδας με προιόντα Powertex/ Μαριάννα Κοντοέ, Τραπέζι Α, 5+

19:30 ΑMANDA’S HANDMADE CREATIONS – Ζωγραφίζοντας το λαγό!/ Αμάντα Μωραίτη, Τραπέζι Β, 4+

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

11:30 PLAY & ACTION – Συνδυάζουμε χρώματα σε αντίθεση με το μαύρο. Γνωρίζουμε την τεχνική: ζωγραφική της αύρας- Aura painting/ Κουτελιέρη Λία, Τραπέζι Β, 3+

12:00 ΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ – Τα ζώα του δάσους/ Η παιδαγωγική ομάδα του εργαστηρίου,Τραπέζι Α, 4+

12:30 ΙΕΚ ΑΚΜΗ – Πασχαλινά καδράκια/ Σπουδαστές του παιδαγωγικού τμήματος, Τραπέζι Β, 3+

13:00 ΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ – Χειροποίητα πειρατικά καπέλα/ Η παιδαγωγική ομάδα του εργαστηρίου/ Τραπέζι Α, 4+

13:30 ANNIE SLOAN GREECE – Φτιάξε μόνος σου αυτό που ονειρεύεσαι/ Αναστασία Διαμανταρά,Τραπέζι Β, 10+

14:00 ΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ – Εργαστήρι μουσικών οργάνων/ Η παιδαγωγική ομάδα του εργαστηρίου, Τραπέζι Α, 4+

17:00 ΑMANDA’S HANDMADE CREATIONS – Κατασκευή χάρτινης τσάντας για τα σοκολατένια αυγά σε σχήμα λαγού και κοτοπουλάκι/ Αμάντα Μωραίτη, Τραπέζι Α, 4+

18:00 ARTFYGIO – «Αισώπου Μύθοι» – κατασκευάζοντας χάρτινους ήρωες/ Γεωργία Λαζάρου,Τραπέζι Α, 5+

18:30 ΧΑΡΤΙΚΟ – Χαρτοπλέκουμε ζωάκια & πολύχρωμα λουλουδάκια/ Κοσολίντα Χιντερσάι, Τραπέζι Β, 8+

19:00 ARTFYGIO- Με χώμα και νερό φτιάχνουμε έναν ήρωα μικρούλη που τον λένε… κοντορεβυθούλη/ Γεωργία Λαζάρου, Τραπέζι Α, 5+

19:30 ΑMANDA’S HANDMADE CREATIONS – Χνουδωτά λαγουδάκια απο μαλλί/ Αμάντα Μωραίτη, Τραπέζι Β, 4+

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

11:00 ARTFYGIO – «Οι μουσικοί του δάσους» – ανακυκλώνουμε «άχρηστα» υλικά και φτιάχνουμε τους ήρωες της ιστορίας μας/ Γεωργία Λαζάρου, Τραπέζι Α, 5+

11:30 PLAY & ACTION – Δημιουργούμε λαχταριστά γλυφιτζούρια από πηλό! ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν τρώγονται!/ Νικολοπούλου Δέσποινα, Τραπέζι Β, 3+

12:00 ARTFYGIO – «Η πεντάμορφη και το τέρας»- φτιάχνουμε κούκλες απο ύφασμα/ Γεωργία Λαζάρου, Τραπέζι Α, 5+

12:30 ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΠΥΞΙΔΑ – Με πασχαλινές πινελιές την Άνοιξη καλωσορίζω!/ Η ομάδα του εργαστηρίου, Τραπέζι Β, 3+

13:00 ARTFYGIO – Με χώμα και νερό φτιάχνουμε έναν ήρωα μικρούλη, που τον λένε… κοντορεβυθούλη/ Γεωργία Λαζάρου, Τραπέζι Α, 5+

13:30 ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΠΥΞΙΔΑ – Με πασχαλινές πινελιές την Άνοιξη καλωσορίζω/ Η ομάδα του εργαστηρίου, Τραπέζι Β, 3+

16:30 ΑMANDA’S HANDMADE CREATIONS – Στεφανάκι από αλατοζύμη/ Αμάντα Μωραίτη, Τραπέζι Β, 4+

17:30 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ- ΑΠΟ ΤΟ 1992 – Εργαστήριο κατασκευής σαπουνιού/ Οι παιδαγωγοί του εργαστηρίου, Τραπέζι Β, 5+

18:00 HELLO KIDS – Δημιουργούμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι «memo» για ατελείωτο παιχνίδι!/ Σοφία Μπουγά, Τραπέζι Α, 4+

18:30 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ – ΑΠΟ ΤΟ 1992 – Ψηφιδωτό με γαρμπιλάκι για τον κήπο μας/ Οι παιδαγωγοί του εργαστηρίου, Τραπέζι Β, 5+

19:00 HELLO KIDS – Δημιουργούμε το δικό μας επιτραπέζιο παιχνίδι «memo» για ατελείωτο παιχνίδι!/ Σοφία Μπουγά, Τραπέζι Α, 4+

19:30 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ – ΑΠΟ ΤΟ 1992 – Καλωσορίζοντας την Άνοιξη. Τεχνική δημιουργίας ανάγλυφων λουλουδιών απο χαρτί και ζωγραφική με τέμπερα/ Οι παιδαγωγοί του εργαστηρίου, Τραπέζι Β, 5+