3η Χειροτέχνικα

Η  “3η Χειροτέχνικα″ πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, την Παρασκευή 1η, Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 και συγκέντρωσε περισσότερα από 20.000 άτομα κοινό σε τρεις ημέρες διεξαγωγής.

Απολογισμός 3η Χειροτέχνικα

Η 3η Χειροτέχνικα από το Ftiaxto.gr ανήκει πλέον στο παρελθόν και αυτό το άρθρο είναι ο δικός μας απολογισμός για όσα ζήσαμε τριήμερο 1, 2 και 3 Νοεμβρίου 2013 στον εκθεσιακό χώρο του Σ.Ε.Φ. όπου διοργανώθηκε η 3η Χειροτέχνικα και φυσικά ο δικός μας τρόπος να πούμε σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ! Και του χρόνου!

Για αρχή ας μιλήσουμε με αριθμούς:

Από την 3η Χειροτέχνικα και τις 3 ημέρες διεξαγωγής

  • Πέρασαν περισσότεροι από 20.000 φίλοι της χειροτεχνίας ολων των ηλικιών, από μωρά σε καρότσια και παιδάκια μέχρι μεγαλύτερης ηλικίας άντρες και γυναίκες.
  • Μοιράστηκαν περισσότερα από 15.000 διαφημιστικά φυλλάδια στις σακούλες υποδοχής
  • Τα 49 διαφορετικά περίπτερα της έκθεσης φιλοξένησαν επαγγελματίες προμηθευτές, εργαστήρια, δημιουργικές σχολές και ειδικές εκδόσεις από το χώρο του craft­ing και του DIY
  • Πραγματοποιήθηκαν 23 παρουσιάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο χωρητικότητας 200 ατόμων καλύπτοντας τα περισσότερα θέματα του DIY. Για πρώτη φορά οι παρουσιάσεις αυτές μαγνητοσκοπήθηκαν από επαγγελματίες και θα ανέβουν στο Ftiaxto.gr σαν κανονικά video­casts.
  • Τις παρουσιάσεις αυτές παρακολούθησαν στον χώρο συνολικά περισσότερα από 2.000 άτομα κατά τη διάρκεια της Χειροτέχνικα, ενώ αντίστοιχα παρακολούθησαν από το σπίτι τους μέσω livestream­ing περισσότεροι από 2.500 φίλοι του Ftiaxto.gr

Εμείς για άλλη μια φορά κουραστήκαμε με το πήγαινε έλα (ήταν και πολύ μεγαλύτερος ο χώρος φέτος) και από την ορθοστασία της προετοιμασίας και της έκθεσης, αλλά για μια ακόμη φορά περάσαμε υπέροχα και χαρήκαμε πολύ που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε έστω και με μερικούς από εσάς. Μάθαμε και φέτος πάρα πολλά πράγματα και μαζέψαμε μπόλικη θετική ενέργεια για να συνεχίσουμε ακάθεκτες με τα επόμενα σχέδιά μας!

Εάν θέλεις να πάρεις κι εσύ μια γεύση από όλα αυτά που συνέβησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατά τη διάρκεια της 3ης Χειροτέχνικα προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στις φωτογραφίες και φυσικά να παρακολουθήσεις και τα videos των παρουσιάσεων.

Και για το τέλος αφήσαμε τις ευχαριστίες…

Υπάρχουν άνθρωποι που χωρίς αυτούς η Χειροτέχνικα δεν θα είχε για άλλη μια φορά πραγματοποιηθεί και ξέρουν πολύ καλά ποιοί είναι αυτοί…

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα secu­rity, την ομάδα της καθαριότητας, τα κορίτσια που δούλεψαν στην υποδοχή και ετοίμασαν και μοίρασαν 15.000 σακούλες, την ομάδα που επιμελήθηκε τα videos και το livestream­ing στην αίθουσα των παρουσιάσεων, τους μεταφορείς μας, την ομάδα από την Κρος Καλατζής που έστησε ολόκληρη την έκθεση, τον ηλεκτρολόγο μας, την ομάδα της καντίνας, την Dream­box για την προώθηση της έκθεσης, τον Αντώνη από το Art Ιδέα και Εκτύπωση για όλες τις εκτυπώσεις της έκθεσης, όλα τα παιδιά στο περίπτερο του Ftiaxto.gr που έστησαν και δούλεψαν μαζί μας και τις 3 ημέρες ακούραστοι και τους εκλεκτούς μας καλεσμένους που ήρθαν ειδικά για εμάς για να παρουσιάσουν στην αίθουσα παρουσιάσεων (Πόπη, Μαρία, Μάνια και κε Δημήτρη ήταν τιμή μας!)

Και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην Δήμητρα και τον Πέτρο, την Εμμανουέλα, την Κατερίνα, την Ελένη, τον Θέμη, την Μίνα και τον Φαίδωνα, τη Βαγγελιώ, την Έλλη, τη Ζέτα και τον Κώστα για την υπερ-πολύτιμη βοήθειά τους!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους μας τους εκθέτες που μας εμπιστεύτηκαν (οι περισσότεροι για 3η φορά) και συμμετείχαν στην 3η Χειροτέχνικα. Ευχόμαστε του χρόνου να έχουμε ακόμη περισσότερες συμμετοχές…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές και τους χορηγούς επικοινωνίας μας που μας εμπιστεύτηκαν επίσης και ήταν πρόθυμοι να συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο σε αυτή την γιορτή της χειροτεχνίας.

Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς που ήρθατε στην έκθεση από όλες τις γωνιές της Αθήνας και της Ελλάδας, σε όλους εσάς που παρακολουθήσατε την έκθεση, έστω και από μακριά και σε όλους εσάς που θέλατε να έρθετε, αλλά δεν τα καταφέρατε! Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, για την αγάπη σας, για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας… όλα αυτά μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε κάθε χρόνο και καλύτεροι.

Η επιτυχία της Χειροτέχνικα οφείλεται σε όλους εσάς και μόνο εσάς που μας στηρίζετε σε κάθε μας προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια!

Η επόμενη Χειροτέχνικα έχει ήδη αρχίσει να στήνεται και σύντομα θα ανακοινώσουμε τα σχέδια μας!

Ευχαριστούμε πολύ όλους!

Και για να προλάβουμε τις απορίες σας… στόχος μας είναι η Χειροτέχνικα, εκτός από το να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, να μεγαλώνει περιλαμβάνοντας μεγαλύτερη ποικιλία εκθετών και φυσικά να ταξιδέψει και εκτός Αθηνών… δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμη, αλλά το δουλεύουμε και αυτό…

Και του χρόνου!


Συμμετέχοντες 3ης Χειροτέχνικα

Αυτή είναι η λίστα με τους επαγγελματίες προμηθευτές υλικών χειροτεχνίας, καλλιτεχνικά εργαστήρια, αντιπροσώπους, εκδοτικούς οίκους κτλ, οι οποίοι συμμετείχαν στην “3η Χειροτέχνικα″.

Φωτογραφίες

Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω gallery φωτογραφιών από την “3η Χειροτέχνικα″ για να πάρεις μια γεύση από την ατμόσφαιρα και όλα τα ωραία που έγιναν στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας κατά τη διάρκεια της έκθεσης!

Έγραψαν για την 3η Χειροτέχνικα!

Η “3η Χειροτέχνικα“είχε μεγάλη κάλυψη από όλα τα μέσα, παραδοσιακά και μη. Δες όλα αυτά που γράφτηκαν από τα διάφορα μέσα (εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, τηλεόραση και ηλεκτρονικά μέσα) σχετικά με την μεγαλύτερη έκθεση ειδών χειροτεχνίας στην Ελλάδα, την “Χειροτέχνικα”!

Συνέντευξη στο Queen.gr

Άρθρο Queen.gr

Άρθρο στο Womenonly.gr

Συνέντευξη στο Clickatlife.gr

Άρθρο στο Eimaimama.gr

Άρθρο στο Theartfoundation.metamatic.gr

Άρθρο στο Athensvoice.gr

Άρθρο στο inewsgr.com

Άρθρο στο e-go.gr

Άρθρο στο Infokids.gr

Άρθρο στο Palo.gr

Άρθρο στο Cebil.gr

Άρθρο στο Ori­gin2.eth­nos.gr

Άρθρο στο Doctv.gr

Άρθρο στο Artan­dlife.gr

Συνέντευξη στο ΓΥΝΑΙΚΑ (Kathimerini.gr)

Άρθρο στο Tal­cmag.gr

Άρθρο στο Voda­fonecu.gr

Άρθρο στο News­beast.gr

Άρθρο στο Cosmo.gr

Άρθρο στο The­closet.gr

Άρθρο στο Prasinizo.gr

Άρθρο στο Tovima.gr