Οι μέρες πλησιάζουν και οι ρυθμοί προετοιμασίας έχουν χτυπήσει κόκκινο!

Είναι αυτές οι μέρες που αρχίζουν και παίρνουν μορφή όλες οι ιδέες, και βλέπεις να ζωντανεύει μπροστά σου το πιο υπέροχο Φεστιβάλ Χειροτεχνίας και DIY!

Καθημερινά ανακοινώνονται νέα σεμινάρια! Σεμινάρια, οι θέσεις των οποίων εξαντλούνται, και εμείς δημιουργούμε νέα τμήματα, για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες. Σεμινάρια πρωτοποριακά, που εμφανίζονται πρώτη φορά στη Χειροτέχνικα, με θέματα εναλλακτικά θα τολμήσω να πω, που ξεφεύγουν από την κλασική έννοια της χειροτεχνίας, αλλά ανήκουν σίγουρα στο DIY. Αναφέρομαι φυσικά στην οικιακή ζυθοποιία, τη 3d εκτύπωση και τα rokani bots (=κατασκευή ξύλινης μινιατούρας). Σεμινάρια κλασικά και αγαπημένα της Χειροτέχνικα, που αφορούν τη διακόσμηση, τη ραπτική, το κόσμημα και το εργόχειρο.

Κι εκεί που δεν ξέρουμε ποιο σεμινάριο να πρωτοδιαλέξουμε, έρχονται και οι δωρεάν δράσεις! Γιατί, έρχεσαι στην έκθεση, χαζεύεις στα περίπτερα των εκθετών, ενημερώνεσαι, παρακολουθείς και το σεμινάριό σου… αλλά, κάτι σου λείπει; Τσέκαρε το πρόγραμμα των δωρεάν δράσεων! Φέρε μαζί σου ένα παλιό t-shirt ή κάτι άλλο που δεν χρειάζεσαι και δως του νέα ζωή! Ράψε μαξιλάρι σε σχήμα καρδιάς και βοήθησε κι εσύ τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού!

Ανυπομονείς για όλα αυτά, αλλά σε προβληματίζει πώς θα περάσει το ίδιο ευχάριστα το παιδί σου; Όλοι ξέρουμε ότι, αν το παιδί περνάει καλά, περνάνε καλά και οι γονείς. Γι’ αυτό, αν είσαι γονέας μη σε ανησυχεί! Στη Χειροτέχνικα διασκεδάζουν και τα παιδιά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά από τη Hello Kids Hellas. Εκτός από τα προγραμματισμένα εργαστήρια με εισιτήριο, η Hello Kids Hellas θα προσφέρει και δημιουργική απασχόληση με ελεύθερη είσοδο για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, με εργαστήρια ζωγραφικής και ομαδικών κατασκευών.

Δραστηριότητα για τα παιδιά, όμως, θα βρεις και στον χώρο δωρεάν δράσεων που σου ανέφερα ήδη, από το αγαπημένο thepinkcloud.gr. Εκεί ο Πασχανόσαυρος με τη βοήθεια των παιδιών θα μαζέψει πασχαλινά αυγά, και τα αυγά κρύβουν εκπλήξεις που τα παιδιά θα ανοίξουν!

Κι επειδή, όπως καταλαβαίνεις, θα περάσεις δημιουργικά αρκετές ώρες στον χώρο της έκθεσης, σου έχω και υπέροχες γευστικές προτάσεις.

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε φαλάφελ, βάφλες και άλλα γλυκά!

Για όλα τα παραπάνω δεσμεύομαι μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές. 😊

Εσωτερικές πηγές με ενημερώνουν, ότι καθημερινά όλο και κάτι καινούριο προστίθεται, γι’ αυτό μείνε συντονισμένος!

Το σίγουρο είναι, ότι οι φίλοι της Χειροτεχνίας και του DIY θα συναντηθούμε σε λίγες μέρες από κοντά μετά από 3 χρόνια και είναι κάτι που περιμένουμε πώς και πώς! Ραντεβού στη Χειροτέχνικα!