Αν προσπαθείς να δημιουργήσεις έναν χώρο στο σπίτι που θα σε εμπνέει για να δουλέψεις, αλλά δυσκολεύεσαι να διαλέξεις τα χρώματα που θα συνδυάσεις, τότε βρήκες το σωστό άρθρο για να διώξεις κάθε ενδοιασμό!

Πρώτα απ’ όλα ας απομυθοποιήσουμε το γεγονός ότι, για να δουλέψεις στο σπίτι, πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε ένα επιπλέον δωμάτιο που θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως γραφείο! Δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια αυτή. Επομένως, είτε προτιμάς να δουλεύεις σε ένα γραφείο στο υπνοδωμάτιο, είτε στο τραπέζι της κουζίνας, είτε ακόμα σε μια συγκεκριμένη θέση στο σαλόνι, το βασικότερο που χρειάζεσαι είναι τα χρώματα γύρω σου να σε ηρεμούν, χωρίς να σου αποσπούν την προσοχή. Το πιο ασφαλές χρώμα για να ξεκινήσεις, αν δεν γνωρίζεις ποιες χρωματικές παλέτες το πετυχαίνουν αυτό, είναι το λευκό. Ένα ουδέτερο χρώμα, που ανοίγει τον χώρο και γαληνεύει την ατμόσφαιρα.

Αλλά επειδή είσαι καλλιτεχνική ψυχή, το θέλεις και το χρωματάκι σου, σωστά; Γι’ αυτό σου βρήκαμε μερικούς συνδυασμούς χρωμάτων με το λευκό, για να πάρεις ιδέες.

Πράσινο της ελιάς και Λευκό

Η συγκεκριμένη απόχρωση πράσινου αποτελεί ένα χρώμα που θα σε τονώσει και θα σου δώσει ενέργεια για τη δουλειά σου. Το λευκό, από την άλλη, είναι από τα χρώματα που προσφέρουν ασφάλεια, ισορροπία και διαύγεια, στοιχεία που είναι απαραίτητα για το εργασιακό σου περιβάλλον.

Ανοιχτό καφέ & Λευκό

Θα μπορούσαμε να πούμε και μπεζ, αλλά ένα ανοιχτό καφέ είναι πιο δυναμικό χρώμα! Το λευκό με το καφέ είναι από τους κλασικούς χρωματικούς συνδυασμούς γραφείου, και θα σου προσφέρουν σιγουριά και άνεση στον επαγγελματικό σου χώρο, άρα αποτελεί μια ελκυστική επιλογή.

Ροδακινί & Λευκό

Το ροδακινί είναι από τα χρώματα που, όπως έχει αποδειχθεί, μας κάνουν πιο αισιόδοξους και συμβάλλουν στη βελτίωση της διάθεσης. Έχει μέσα λίγο πορτοκαλί, που είναι έντονο χρώμα, με μια δόση απαλού ροζ που επαναφέρει την ισορροπία. Έτσι, σε συνδυασμό με το λευκό, μπορούν να σε κάνουν να δεις το γραφείο σου με άλλο μάτι!

Γκρι & Λευκό

Αν πάλι σου αρέσουν τα ουδέτερα και ήσυχα χρώματα, χωρίς έντονες αντιθέσεις, τότε ο συνδυασμός γκρι-λευκό θα είναι ιδανικός για εσένα. Το γκρι είναι ένα χρώμα που εκφράζει την ηρεμία και την ανάγκη για απομόνωση. Αν λοιπόν το συνδυάσεις με το λευκό, θα έχεις τον τέλειο χρωματικό συνδυασμό!

Μπλε του πάγου & Λευκό

Το μπλε είναι ένα χρώμα το οποίο συμβολίζει την καθαρή σκέψη και τη λογική συμπεριφορά. Και ποιο άλλο χρώμα θα μπορούσε να δώσει πιο καθαρή ατμόσφαιρα στον χώρο, από το μπλε του πάγου; Σε συνδυασμό με το λευκό, το οποίο εκφράζει ασφάλεια, θα σε χαλαρώσουν και θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος της δουλειάς.

Φυστικί & Λευκό

Το φυστικί είναι ένα μοντέρνο χρώμα το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το λευκό. Έχει εξίσου όμορφες ψυχρές και θερμές αποχρώσεις, συνεπώς μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο. Όπως και πολλές άλλες αποχρώσεις του πράσινου, μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε πιο εύκολα. Θα σου δημιουργήσει την αίσθηση της ηρεμίας και της μοντέρνας διάθεσης που χρειάζεται το γραφείο σου!

Πορτοκαλί & Λευκό

Όταν αναφέρουμε το πορτοκαλί χρώμα, σαν πρώτη σκέψη όλοι θα σκεφτούμε ένα έντονο, φωτεινό (σχεδόν φωσφοριζέ) χρώμα. Όμως και αυτό αποτελεί μια επιλογή με μεγάλο εύρος όσον αφορά τους τόνους και τη φωτεινότητα που θα προσδίδει στον χώρο. Το πορτοκαλί σαφώς είναι μια εκκεντρική χρωματική επιλογή. Ανήκει στα θερμά χρώματα και υπόσχεται να σου χαρίσει υποκίνηση, δημιουργικότητα και τον απαραίτητο ενθουσιασμό που χρειάζεσαι για να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου στον μέγιστο βαθμό.

Πετρόλ & Λευκό

Όσον αφορά το συγκεκριμένο χρώμα, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Το πετρόλ είναι ένα χρώμα που αποτελεί δημοφιλή επιλογή -πιθανότατα δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα- και έχει ταυτιστεί με την ενέργεια και τη δημιουργικότητα. Ο συνδυασμός με το λευκό μπορεί να σου δώσει τον αέρα αναζωογόνησης που χρειάζεται ο επαγγελματικός σου χώρος!

Όπως καταλαβαίνεις, το λευκό μπορεί να είναι μια πολύ ασφαλής επιλογή, ειδικά όταν πρόκειται για μικρούς χώρους, τους οποίους, ως γνωστόν, κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι. Ωστόσο, το λευκό σπίτι αποτελεί τον τέλειο καμβά για να δείξεις ποιος είσαι! Να παίξεις, δηλαδή, με ένα ακόμα χρώμα, που θα φωνάζει: «Ναι! Αυτό είναι εγώ και εδώ μέσα θα μεγαλουργήσω!».

Ελπίζω να πήρες όλη την απαραίτητη έμπνευση που χρειάζεσαι, και τώρα να βρεις χρόνο και κουράγιο να δημιουργήσεις το τέλειο δωμάτιο, για να κατεβάζεις ιδέες σωρηδόν και να εξελιχθείς, σε όποιον τομέα κι αν θελήσεις!