Το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα και δημοτικότητα φεστιβάλ για τις χειροτεχνίες και το Do-It-Yourself, ανανεώνει για 8η χρονιά το ραντεβού του με τους λάτρεις της χειροποίητης δημιουργίας!

Η 16η διοργάνωση της Χειροτέχνικα είναι γεγονός και επιστρέφει για ακόμη μία φορά στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου!

Από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο υπερσύγχρονος εκθεσιακός χώρος θα γίνει το μεγαλύτερο σημείο συνάντησης για crafters από όλα τα μέρη της Ελλάδας και όλους τους τομείς της χειροτεχνίας, σε μια γιορτή γεμάτη δημιουργικότητα και έμπνευση!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δίνουν δυναμικό παρόν τα Craft Rooms, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε δεκάδες workshops με θεματικές από decoupage, mixed media, αναπαλαίωση επίπλων, DIY κατασκευές μέχρι κόσμημα, ασημοκόλληση, πυρογραφία, ραπτική, ζαχαροτεχνία και καλλιγραφία, για όλα τα επίπεδα γνώσεων!
Με υλικά που παρέχονται από τη διοργάνωση και με βήμα προς βήμα οδηγίες από τους κορυφαίους εισηγητές του χώρου, οι συμμετέχοντες δημιουργούν το ολόδικό τους χειροτέχνημα το οποίο και μπορούν να πάρουν μαζί τους μετά το πέρας του εργαστηρίου!

Τα Craft Rooms που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, είναι τα εξής:

Κι ας μην ξεχνάμε τον χώρο της Αγοράς όπου κορυφαία ονόματα του χώρου (Decomagia, Xeiropoiein, Annie Sloan, Alexandros, Eurocraft, Bizou House, Galaxy Import και πολλοί ακόμη) συμμετέχουν ως εκθέτες παρέχοντας στο κοινό μια τεράστια ποικιλία από κορυφαίας ποιότητας και τελευταίας τεχνολογίας υλικά και εργαλεία χειροτεχνίας, η οποία θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς δημιουργούς!

Το σκηνικό συμπληρώνει η Αίθουσα Παρουσιάσεων όπου ειδήμονες με πολύχρονη εμπειρία στο crafting, παρουσιάζουν ζωντανά την κατασκευή περίτεχνων δημιουργιών ενώ ενημερώνουν τους θεατές για καινοτόμα υλικά και πρωτότυπες τεχνικές που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στον χώρο του χειροποίητου!

Τέλος, για πρώτη φορά η Χειροτέχνικα αφιερώνει ένα κομμάτι της ειδικά στην παιδική δημιουργικότητα. Λαμβάνοντας δωρεάν είσοδο στο φεστιβάλ, οι μικροί καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους σε ένα από τα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά workshops, χωρισμένα με βάση την ηλικία στην οποία απευθύνονται. Τα παιδικά Craft Rooms που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, είναι τα εξής:

Αρχάριοι ή έμπειροι δημιουργοί, επαγγελματίες ή μη, άντρες γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών… η Χειροτέχνικα απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε τις χειροτεχνικές δημιουργίες ανεξαιρέτως!

Γίνετε κι εσείς μέρος του εορταστικού αυτού τριημέρου και αποκτήστε μια μοναδική εμπειρία έμπνευσης και δημιουργίας, πάντα με τη σφραγίδα της Χειροτέχνικα.

Σας περιμένουμε όλους στη μεγαλύτερη γιορτή του Handicraft και του Do-It-Yourself!