Πριν μερικές ημέρες, επισκέφθηκα το κατάστημα Deco Rezerva που συμμετέχει στην έκθεση Χειροτέχνικα. Εκεί με υποδέχτηκαν ο Κώστας και η Έλενα, οι οποίοι κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη και ήρθαν στην Αθήνα μερικά χρόνια πριν αποφασίσουν να ξεκινήσουν την επιχείρηση το 2012.

Με την είσοδό μου στο μαγαζί μπήκα σε έναν καλλιτεχνικό παράδεισο, τον οποίο έχει δημιουργήσει η Έλενα, χρησιμοποιώντας κυρίως την τέχνη του decoupage.

Κοιτάζοντας τις δημιουργίες της, θα μπορούσε κάποιος «νέος» στον κόσμο της χειροτεχνίας να υποθέσει ότι τα πάντα είναι ζωγραφισμένα στο χέρι, από κάποιον διάσημο καλλιτέχνη. Κάποιος λίγο πιο θαρραλέος, που θα ήθελε να φτιάξει κάτι παρόμοιο, θα σκεφτόταν ότι ίσως έπρεπε να έχει τρομερές γνώσεις και πρόσβαση σε δυσεύρετα υλικά.

Η αλήθεια είναι ότι όντως πρέπει να έχεις κάποιες συγκεκριμένες γνώσεις πάνω στην τέχνη του decoupage, για να δημιουργήσεις κάτι τόσο αψεγάδιαστο, όπως είναι τα έπιπλα και οι πίνακες της Έλενας. Ωστόσο είμαστε όλοι πολύ τυχεροί, γιατί αφενός παραδίδει σεμινάρια η ίδια, και αφετέρου προσφέρει οτιδήποτε χρειαστείς από υλικά στο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στο Περιστέρι, Υψούντος 7.

Εννοείται ότι ήθελα να μάθω τα πάντα για αυτή την επιχείρηση, αλλά και την έμπνευση πίσω από αυτή! Και ευτυχώς η Έλενα έχει ένα καταπληκτικό εργαστήριο στο υπόγειο του μαγαζιού, όπου, ανάμεσα σε αμέτρητα υλικά, εργαλεία και project που έχει αναλάβει τώρα ή έχει ολοκληρώσει πρόσφατα, βρήκαμε ησυχία για να τα μοιραστεί όλα μαζί μου και να σου τα παρουσιάσω σε ένα σύντομο βίντεο.

Άντε πάτα το να παίξει, γρήγορα!