Guests

Στη Χειροτέχνικα 2016 στην Αθήνα, παράλληλα με το πρόγραμμα θα βρείτε:

  • Την Annie Sloan, την πρωτοπόρο που άλλαξε το τρόπο βαψίματος των επίπλων και εμπνέει τον κόσμο να δημιουργήσει στα έπιπλα του.
  • Τον Γεώργιο Βακουφτσή, έναν πολύ σημαντικό Έλληνα αγιογράφο, ώστε να μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία του γύρω από το χώρο της αγιογραφίας.
  • Τον Tommaso Bottalico, ώστε να μας μυήσει στα χρώματα.
  • Αξιόλογους καλλιτέχνες για να τους γνωρίσετε και να σας δείξουν τις τέχνες που ασχολούνται με αφορμή τα 40 χρόνια Paco Art Center (Δουλαβέρη Κυριακή, Θεοχάρη Μαγδαληνή, Καλογεροπούλου Αγγελική, Μαλιαρού Κωνσταντίνα, Σκούρος Βασίλης, Τζανιδάκης Αντώνης).
  • Τον Ελληνικό Σύλλογο patchwork στο meeting room, ώστε να μιλήσετε και να μάθετε τα πάντα για το patchwork!

Λίγα λόγια για την Annie Sloan 

annie sloanΗ Annie Sloan σπούδασε καλές τέχνες και στράφηκε στην διακόσμηση μετά το πανεπιστήμιο την δεκαετία του 70 καθώς έφτιαχνε τοιχογραφίες σε ιδιώτες. Το 1987 έγραψε ένα βιβλίο που θεωρείται έκτοτε η βίβλος για τις τεχνικές διακοσμητικής βαφής. Μην μπορώντας να βρει χρώματα έτσι όπως τα ήθελε για την δουλειά της χρησιμοποίησε τις γνώσεις γύρω από το χρώμα, τις χρωστικές και την ιστορία της τέχνης και δημιούργησε το Chalk Paint® που είναι το μοναδικό χρώμα που εφαρμόζει σε όλες τις επιφάνειες χωρίς τρίψιμο και αστάρι. 

 

Η Annie Sloan άλλαξε τον κόσμο ως προς το βάψιμο των επίπλων με το χρώμα Chalk Paint® .   Το παρελθόν της ως εικαστικός μαζί με τον ενθουσιασμό της για το  διακοσμητικό βάψιμο ενέπνευσε άπειρους έμπειρους επαγγελματίες αλλά και υπέροχους «οικιακούς ζωγράφους» να απελευθερώσουν το δημιουργικό τους δυναμικό τα τελευταία 30 χρόνια .  Η Annie έχει γράψει 25 βιβλία για το χρώμα και την διακοσμητική βαφή που πουλιούνται σε όλο το κόσμο και οι γνώσεις της γύρω από το αντικείμενο αυτό θεωρούνται μοναδικές.

 

Η  επιθυμία της  Annie Sloan είναι να μοιραστεί το πάθος της για την διακοσμητική βαφή και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να είναι δημιουργικοί και να τολμούν να πειραματιστούν με τα χρώματά της και τα προϊόντα της που μπορεί κανείς να τα βρει σε επιλεγμένους από την ίδια εκπροσώπους της σε 40 χώρες σ όλο τον κόσμο. 

 

Η σειρά των προϊόντων της είναι οικολογική πολύ υψηλής ποιότητας με σεβασμό στο περιβάλλον. Δεν σταματά ποτέ να πρωτοπορεί και όλα της τα προϊόντα συμπληρώνουν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα να έχουμε στα χέρια μας ότι χρειαζόμαστε για την διακόσμηση των χώρων μας. Από το Chalk Paint και τα κεριά παλαίωσης και πατίνας, στο Wall Paint αποκλειστικά για τοίχους, στις κόλες ντεκουπάζ, τα φύλλα επιχρύσωσης, τα πινέλα, τα υφάσματα, τα αρωματικά χώρου… όλα συνιστούν τον υπέροχο κόσμο αυτής της τόσο δημιουργικής γυναίκας που θέλει να τον μοιραστεί μαζί μας. 

 

Εκτός όλων των άλλων η Annie Sloan είναι εξαιρετικά προσιτή και απολαμβάνει να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους που μοιράζονται το όνειρό της για την αισθητική και δεν χάνει ευκαιρία να ταξιδεύει και να συναντιέται με όσους περισσότερους μπορεί να μαθαίνει και να εξελίσσεται . Σε μια τέτοια συνάντηση προσδοκά ερχόμενη για πρώτη φορά στην Ελλάδα να γνωριστεί με τους φίλους της εδώ. 

Λίγα λόγια για τον Γεώργιο Βακουφτσή

 

el_greco_logoΟ Γεώργιος Βακουφτσής  γεννήθηκε στη Γερμανία το 1972. Διαμένει στα Σκούρτα Βοιωτίας , όπου βρίσκεται και το Καλλιτεχνικό του εργαστήριο του και είναι πατέρας τριών παιδιών.

 

Απο νεαρή ηλικία ήταν φανερή η κλίση του στις εικαστικές τέχνες και παρακολούθησε σπουδές ζωγραφικής και  Αγιογραφίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επίσης Μηχανολόγος, μουσικός και προπονητής της Γ.Γ.Αθλητισμού.

Ολοκλήρωσε επίσης με επιτυχία σειρά σπουδών σε σχέση με την Φυσική του Χρώματος και την Τεχνολογία Παρασκευής Χρωμάτων και υλικών. Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος ,Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγιογράφων, Καθώς επίσης και μέλος της παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας  επιτυχημένων προσωπικοτήτων who is who.

 

Είναι ιδρυτής και βασικός εμπνευστής της επιχείρησης Vakouftsis Art Enterprises, που ασχολείται με την παραγωγή υλικών ζωγραφικής, Αγιογραφίας,Craft και γενικά υλικών τέχνης καθώς και εξειδικευμένων βιομηχανικών και επίσης αντιπροσωπος των οίκων EYTZINGER ΚΑΙ MANETTI.

Ως αγιογράφος ασχολείται με εικονογραφήσεις ναών, φορητές εικόνες και συντηρήσεις έργων τέχνης και ψηφιδωτών Έχει επιμεληθεί την αγιογράφηση ενοριακών ναών, μοναστηριών και ιδιωτικών ναών σε πολλά σημεία της Ελλάδας, και του εξωτερικού. Και επίσης βασικός συντηρητής έργων τέχνης  σε έργα του δημοσίου της τεχνικής εταιρίας ΑΚΤΩΡ(δημοτικό θέατρο Πειραιά κ.λ.π.)

 

Έργα του εργαστηρίου υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά και σε διάφορα μέρη του κόσμου όπως: Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ιταλία, Σουηδία, Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδά, Νότια Αφρική, Ρωσία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Λίγα λόγια για τα 40 χρόνια Paco Art Center

 

Paco art center_14_logoΠριν τέσσερις δεκαετίες σε ένα μικρό κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησε η ιστορία του Paco Art. Τα πρώτα του υλικά… Μέταλλα, εργαλεία  και χρώματα για επαγγελματίες & ερασιτέχνες. Η ψυχή του καταστήματος, ο ιδιοκτήτης του ο Κών/νος Παπαδόπουλος έχοντας το «μικρόβιο» της χειροτεχνίας και του εμπορίου μέσα του ήθελε συνεχώς να ανακαλύπτει νέες τεχνικές και πρωτοποριακά προιόντα που υπήρχαν στο εξωτερικό και να τα κάνει γνωστά στην Ελλάδα. Αυτό του το μεράκι τον οδήγησε στο να επεκταθεί στο χώρο της τέχνης και της χειροτεχνίας και να φτάσει το Paco Art στην σημερινή του μορφή καταφέρνοντας να γίνει η αλυσίδα με τα πληρέστερα καταστήματα ειδών hobby στην Ελλάδα εκπροσωπώντας τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού. Φιλοσοφία και δύναμη της επιχείρησης είναι φυσικά η ομάδα της όπου με αστείρευτη όρεξη και αγάπη για το αντικείμενο τους κι έχοντας βαθιά γνώση των υλικών διαθέτει άρτια εξυπηρέτηση στους πελάτες της. Τα τελευταία χρόνια το Paco Art έχει εστιάσει και στην διοργάνωση παρουσιάσεων και συναντήσεων δημιουργικής απασχόλησης με την βοήθεια ικανότατων συνεργατών γνωστών ο καθένας στον χώρο του εξελίσσοντας και προσφέροντας στον τομέα του DIY. Πάντα αρωγός σε μεγάλα event χειροτεχνίας προσπαθεί από την πλευρά του να διαδώσει την σημασία που έχει για μικρούς και μεγάλους η ενασχόληση με το χειροποίητο φέρνοντας ποιοτικά προϊόντα που αγαπούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

Στα καταστήματα του Paco Art και το site του μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά κι εργαλεία για τεχνικές όπως το decoupage, κόσμημα, αγιογραφία, ψηφιδωτό, ζωγραφική, παλαίωση ξύλου, βιτρώ, κερί, σαπούνι, μπατικ, scrapbooking και άλλα πολλά πάντα στην καλύτερη ποιότητα και τιμή!!!

 

 

Συνεργάτες στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Paco Art (με αλφαβητική σειρά)

 

Δουλαβέρη Κυριακή

Η Κυριακή (Κική) Δουλαβέρη είναι O.S.C.I της τεχνικής ζωγραφικής One Stroke. Τον Ιανουάριο του 2012 πήρε την πιστοποίηση της Level I από την Donna Dewberry. Ήταν ένα έναυσμα το γεγονός αυτό για να μεταφέρει τις γνώσεις της στον κόσμο για την One Stroke. Η προσφορά της εκτός από την προώθηση μέσα από τις παρουσιάσεις και τα σεμινάρια ήταν  κι η προαγωγή της τεχνικής με πολλές νέες συνθέσεις και σχέδια. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτή της την ενασχόληση είναι τα πάνω από 200 άτομα που την έχουν ακολουθήσει στο ταξίδι της στην φύση και τα λουλούδια και είναι πλέον ικανοί να ζωγραφίσουν χάρη στην One Stroke που όπως γνωρίζουν όλοι απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν κανένα ταλέντο στην ζωγραφική.

 

Θεοχάρη Μαγδαληνή

Η Μαγδαληνή Θεοχάρη γεννήθηκε στη Λαμία Ν. Φθιώτιδας. Σπούδασε την Τέχνη του Ψηφιδωτού διδαχθείσα από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ψηφιδογράφους, ζωγράφους, γλύπτες και συντηρητές (Ν. Τόλη, Ρ. Καπελιάρη, Ν. Ευγενίδη, Κλ. Μακρή και  Δ. Βαφειάδη). Παρακολούθησε σεμινάρια από διακεκριμένους επιστήμονες  και συμμετείχε σε Διεθνή Συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Ψηφιδωτού με έδρα την Αθήνα και της «AIMC- Διεθνής  Ἐνωση Σύγχρονων Ψηφιδογράφων». Έχει λάβει μέρος σε 28 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αμερική με βραβεία & επαίνους. Έργα της βρίσκονται στην Ι. Μ. Σινά-Αίγυπτο και στο Μετόχι της Μονής στην Αθήνα, στο Κοιμητήριο Ελευσίνας, στην Ι. Μονή Νταού Πεντέλης-Αττική και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Καλογεροπούλου Αγγελική

Η Αγγελική Καλογεροπούλου είναι ζωγράφος απόφοιτη του Middlesex University του Λονδίνου με bachelor in Fine Arts & Technology. Μαθήτευσε δίπλα στον αείμνηστο ζωγράφο Θανάση Στεφόπουλο. Τα τελευταία 20χρόνια διδάσκει ζωγραφική σε μικρούς & μεγάλους και ασχολείται επίσης με εικαστικές εφαρμογές όπως βιτρώ, ψηφιδωτό και κόσμημα. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις ανά την Ελλάδα. Αγαπάει πολύ τα πορτραίτα και ερευνά συνεχώς νέα μέσα δημιουργίας. Η φιλοσοφία της σε σχέση με την τέχνη εκφράζεται μέσα από την φράση του Corot «Η ομορφιά στην τέχνη είναι η αλήθεια βαφτισμένη στην πρώτη εντύπωση που προσλάβαμε από την φύση».

 

Μαλιαρού Κωνσταντίνα

Η Κωνσταντίνα Μαλιαρού γεννήθηκε στον Πειραιά τον Ιανουάριο του 1978. Είναι απόφοιτος της Σχολής Βυζαντινής Αγιογραφίας της Μητρόπολης Πειραιά. Με 4ετή φοίτηση σε ελεύθερο σχέδιο, χρώμα, φορητή εικόνα & τοιχογραφία και θεωρητικών σε Ιστορία της Τέχνης (αρχαία Ελληνική έως τον 19Ο αιώνα) και σε αρχιτεκτονική ρυθμολογία . Συνεργάστηκε με γνωστούς αγιογράφους στην φορητή εικόνα αλλά και στην τοιχογραφία ναών . Ασχολείται με την ζωγραφική σε όλες τι επιφάνειες, την εικαστική τεχνοτροπία στον τοίχο και τα τελευταία χρόνια πειραματίζεται συνεχώς με νέα υλικά και τεχνικές.

 

Βασίλης Σκούρος

Ο Βασίλης Σκούρος  είναι επαγγελματίας ζωγράφος & μουσικός με ιδιαίτερη αγάπη στο μπουζούκι. Δημιούργησε τον πρώτο του πίνακα σε ηλικία 7 ετών κι από τότε, εκτός από τις νότες, τον συντροφεύουν τα χρώματα και τα καβαλέτα.Έγινε ευρέως γνωστός  τα τελευταία  χρόνια μέσω των εκπομπών που παρουσιάζει στην τηλεόραση. Στις εκπομπές του μας δείχνει  πώς μέσα σε τριάντα λεπτά μπορεί ακόμη κι εκείνος που δεν έχει καμία επαφή με την τέχνη να μάθει να φτιάχνει τα δικά του μικρά αριστουργήματα. Τον τελευταίο χρόνο παραδίδει σεμινάρια ζωγραφικής αποκλειστικά στο Paco Art  με μεγάλη επιτυχία. Αγαπημένο του θέμα είναι τα τοπία .Πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Αμερικανό ζωγράφο Bob Ross . Αν και τον τιμά η σύγκριση αυτός δηλώνει φανατικός θαυμαστής του γιατί ο Bob ήταν μοναδικός.

 

Τζανιδάκης Αντώνης

Ο Αντώνης Τζανιδάκης γεννήθηκε τον Δεκέμβρη του 1982 και σπούδασε στην Αθήνα στην Σχολή Αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού. Αν και είναι λάτρης των ταξιδιών παρόλα αυτά δεν τον κέρδισαν τα καράβια. Η μεγάλη του αγάπη είναι το μπάσκετ με το οποίο ασχολήθηκε επαγγελματικά για αρκετά χρόνια αγωνιζόμενος σε εθνικές κατηγορίες και κερδίζοντας μια υποτροφία από το Αμερικάνικο Κολλέγιο. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του για τα crafts τον έστρεψε προς το εναλλακτικό decoupage & τα Mix Media. Ιδιαίτερη προτίμηση έχει στο Steampunk Style. Η σελίδα του “Handmade Fantasy” έχει γίνει ευρέως γνωστή μέσα από τα social media κι ο ίδιος παραδίδει σεμινάρια σε Ελλάδα & εξωτερικό. Πρόσφατα έγινε κι επίσημα δάσκαλος της Ιταλικής εταιρίας Stamperia. Η φράση που τον χαρακτηρίζει «Κάνε μικρά όνειρα κι άσε τα μεγάλα να έρθουν από μόνα τους»

Λίγα λόγια για τον Tommaso Bottalico (από το Hobbywood)

Μαζί μας θα είναι και ο Tommaso Bottalico (συνεργάτης του Hobbywood) ώστε να μας μυήσει στη μαγεία των χρωμάτων!

 

bottalico

 

Ο Tommaso Bottalico ζει στη Riccione της Ιταλίας. Ασχολείται με το δημιουργικό χόμπι για μεγάλο χρονικό διάστημα και το πάθος του είναι να διδάσκει και να μεταδίσει τις τεχνικές που γνωρίζει. Η ιδιαίτερη αγάπη του για το χρώμα έχει αναπτυχθεί κυρίως μέσω της ζωγραφικής και της χρωματικής προσέγγισης.

Έχει γράψει διάφορα εγχειρίδια δημιουργικής τέχνης όπως οι τεχνικές του decoupage, πολυμερικής πάστας, scrapbooking, τεχνική shabby και για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Έχει ήδη διδάξει τις τεχνικές του σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως Ρωσία, Πολωνία, Ισπανία, Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία και στις ΗΠΑ. Ως δάσκαλος τέχνης, έχει αναπτύξει διάφορες τεχνικές και έχει δημιούργησει μια ιδιαίτερη διδακτική μέθοδο. Έχω δημοσιεύσει επίσης αρκετά άρθρα σε περιοδικά όπως το CASA DI UNA VOLTA και Casa da Sogno. Από το 2005, έχει αφιερωθεί πλήρως στην διακοσμητική ζωγραφική. Αυτή η συγκεκριμένη ζωγραφική επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει υπέροχες δημιουργίες, ακόμη και αν δεν έχει ζωγραφίσει ποτέ ξανά. Έχει μελετήσει αυτή τη μέθοδο της ζωγραφικής στις ΗΠΑ, μετά από επισκέψεις του σε διαφορετικά συνέδρια και συμμετέχοντας σε πλήθος σεμιναρίων με τους καλύτερους εκπροσώπους της μεθόδου αυτής.

 

Από το 2007 έως το 2012, είναι καλλιτεχνικός διευθυντής δύο περιοδικών, το DECORATIVE και το COUNTRY PIANTINO.

 

Το 2010 ανοίγει τη δική του Ακαδημία ζωγραφικής, όπου εκπαιδεύει επαγγελματίες προκειμένου να διδάξουν διαφορετικές τεχνικές μέσα από μια απλή και αποτελεσματική διδακτική μέθοδο.

 

Το 2013, μια νέα συνεργασία γεννιέται με την ιταλική εταιρεία DECORA η οποία ειδικεύεται στην ζαχαροπλαστική διακόσμηση. Για την εν λόγω εταιρεία έχει αναπτύξει μια νέα μέθοδο ζωγραφικής στην ζαχαροπλαστική και για την οποία αυτή τη στιγμή έχει προσωπικά και την επίσημη πιστοποίηση.

 

Από το 2013 σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία ABRALUX COLORI BEGHE δημιουργήθηκε η δική του προσωπική γραμμή που υπογράφεται ως TOMMY ART.

 

Η καρδιά της γραμμής αυτής ένα ιδιαίτερο χρώμα κιμωλίας που βασίζεται για την τεχνική shabby. Ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε και πολλά ακόμη  προϊόντα και αυτή τη στιγμή, στην γκάμα των προϊόντων Tommy Art μπορείτε να βρείτε χρώματα για ύφασμα, μεταλλικά χρώματα κιμωλίας , μελάνια σε σπρέι και διάφορα ειδικά προϊόντα που επιτρέπουν να δημιουργήσετε διαφορετικές διακοσμητικές τεχνικές.

Διοργάνωση

Fair­sPro
Θέμιδος 24, Μαρούσι
Tηλ.: 210 8061 676
Fax: 211 2687 092
Email: info@xeirotexnika.gr